Pagini

luni, 23 decembrie 2019

Cordon Bleu din clatite cu sos de iaurt cu sumac

O idee perfecta pentru o cina deosebita, alaturi de cei dragi. 
Clatitele Cordon Bleu, cu un aspect apetisant si un gust nemaipomenit de bun. Oricand aveti pofta de ceva bun, puteti prepara cu placere aceasta reteta, o sa fiti uimiti de gustul acestei mancari.



 Avem NEVOIE de :


600 gr faina
7 gr drojdie uscata
1 l lapte
250 ml apa minerala
6 buc ou
3 linguri unt
1 lingurita zahar
4 linguri ulei
1 cana iaurt grecesc
1 lingurita condiment Sumac
1 catel usturoi
2 lingurite ulei de masline
200 gr sunca de Praga
200 gr cascaval felii
100 gr fulgi de porumb
dupa gust sare
dupa gust piper



Mod de preparare :

 Pastram o lingurita de unt pentru pasul 3 iar pe restul il tpoim. Separam albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Intr-un bol adanc, amestecam 50 ml lapte, drojdia, zaharul, untul topit si galbenusurile. Batem cu telul pana la omogenizare. Turnam laptele ramas, apa minerala si amestecam. Adaugam 450 g faina si o lingurita de sare in cateva etape, amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam 4 linguri de ulei si putin piper.

 



Batem albusurile spuma, pe care o incorporam in aluat si omogenizam pana cand aluatul devine pufos. 



 Ungem tigaia pentru clatite cu foarte putin ulei si coacem clatitele pe ambele parti, la foc mediu spre mare.



  

Pregatim sosul: intr-un bol mai mare, adaugam ingredientele pentru sos: iaurt grecesc, sumac, usturoi trecut prin presa, ulei de masline si amestecam pana cand sunt bine omogenizate apoi asezonam cu sare si piper dupa gust.

 

 Din aluatul preparat vom obtine aproximativ 15-16 clatite, depinde de marimea tigaii. Peste o clatita asezam o felie de sunca si deasupra una de cascaval, indoim marginile clatitei spre interior si apoi rulam clatita.




Procedam la fel cu toate clatitele.


 Adaugam 100-150 g faina pana obtinem un aluat putin mai gros decat smantana de gatit. Fulgii de porumb ii maruntim. Trecem clatitele prin faina cu ou, apoi prin fulgii de porumb.



 Le-am prajit in friteuza cu aer cald, Air Fryer ,fara ulei, 15 minute, la 200 °C.




Servim cordon bleu cu sosul de iaut cu sumac, un deliciu , credeti-ma ... 
Sa aveti spor si pofta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu