joi, 14 mai 2020

Papara(omleta) cu ineluse de cereale si dovlecel

By In bucatarie la Sidy   Posted at  16:13   Mic dejun 1 comment

Prima versiune a omletei pare sa isi aiba originea în Persia Antica, insa exista si alte popoare care aveau propria modalitate de a o prepara. In Marea Britanie exista chiar o reteta care dateaza din secolul al XIV-lea, realizata dintr-un amestec de oua si ierburi aromatice maruntite, gatite in vase cu unt.
“Tradusă de unii ca omletă - ceea ce e adevarat, dar cu nuanţe - papara este nu numai un cuvânt dialectal-universal (se foloseşte doar în Ardeal dar vine din greacă!), ci şi o apetisantă colecţie de variante. În cazul de faţă, chiar o variantă mult îmbogăţită a unui model primitiv (ca să nu spun sărăcăcios). Papara - cuvânt însemnând în greceşte o sărăcie de pâine, întinsă prin ulei de măsline, iar în ardeleneşte vreo zece chestii diferite, una mai îmbietoare ca alta - e de obicei cina năsăudenilor şi brasovenilor, dar şi a bănăţenilor, măritată cu oarece ceapă verde şi o ţuică cuminte”, spunea Radu Anton Roman.
Si daca prietenii mei de la BUZZStore si Nestle mi-au trimis savuroasele cereale cu ovaz Nestle, cereale integrale cu foarte putin zahar , am zis ca pot sa fac si ceva sarat din ele. Si asa este, se pot folosi si la alte preparate, nu doar cu lapte sau iaurt.
Am inceput cu aceasta papara(omleta) delicioasa...

#buzzcheerios, #noilecheeriosovaz, #nestlecerealeintegrale, #choosewholegrains


 
 
 
Avem NEVOIE de :
 
3-4 oua
1 dovlecel
2 fire ceapa verde
50 g mozzarella rasa
30 g cereale Cheerios cu ovaz
sare
piper
30 g unt
 
 
MOD de PREPARARE :
 
Cu un decojitor, taiemi tagliatele de dovlecel, le punem intr-un bol si le saram.
Ouale le batem bine cu sare si piper proaspat macinat dupa gust, apoi le rasturnam peste dovleceii taiati.
 


Taiem marunt ceapa cu codite cu tot.
Adaugam in bol mozzarella rasa si cerealele le pisam intr-un mojar.


 
 
Punem faina obtinuta din cerealele pisate, in bol, peste dovlecei.
 


Amestecam bine in bol sa se omogenizeze toate si potrivim gustul de sare si piper.


Intr-o tigaie incinsa topim untul si adaugam tagliatelele de dovlecel. Reducem focul la mediu spre mic.



Rasturnam compozitia din bol peste  dovlecel, acoperim si lasam sa prinda papara crusta, apoi o impartim in doua si o servim alaturi de rosii.


 
 
E delicioasa credeti-ma !
Pofta buna sa aveti !

 


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:



  1. Datorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
    Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
    https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.