Pagini

marți, 24 august 2021

Supa de usturoi cu oua

 


Ouale impreuna cu oul au un gust desavarsit, chiar si intr-o reteta de supa.
Cum nutritionistii recomanda consumul de oua de mai multe ori pe saptamana, va recomand o supa delicioasa de usturoi cu ou batut, foarte simplu de facut.
Aceasta supa se prepara foarte simplu, este usoara, foarte aromata si are gust intens de usturoi, este perfecta pentru cei care adora acest condiment extraordinar.

 


 

Avem NEVOIE de :

 

 
2 oua
2 rosii
1 capatana de usturoi
2 felii de paine alba (preferabil de ieri)
1 l de supă (de pui sau legume)
1 lingurita de boia
3 linguri de ulei de masline
200 smantana de gatit
patrunjel (proaspat si taiat)
sare
piper 



MOD de PREPARARE :

 Curatam painea(preferabil de ieri) de coaja si faramitam miezut de paine cat mai marunt.
Usturoiul il curatim si il trecem prin presa.



Rosiile le crestam coaja la baza, in forma de cruce. In varful lor introducem o furculita si le parlim putin in foc.Coaja se va desprinde usor de miez.



Incingem uleiul intr-o oala, punem usturoiul si il calim cateva secunde fara sa se arda.
Adaugam painea maruntita si o rumenim putin, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, boiaua si supa. Marim putin focul si fierbem supa cam 20 de minute.



Batem bine ouale su smantana , adaugam 1-2 polonice de supa fierbinte, apoi incorporam in supa toata compozitia.



Patrunjelul verde il tocam si il presaram deasupra supei.
Asezonam cu sare si piper dupa gust.





Supa noastra este gata.O puteti servi ca atare sau cu felii de paine prajita data cu un catel de usturoi.
Pofta buna sa aveti !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu