Pagini

miercuri, 25 mai 2022

Zurek - ciorba poloneza de carnati

 Zurek (se citeste jurec) este o supa reprezentativa pentru polonezi. 

Elwira, sotia lui Mihai Petre a reusit sa-i impresioneze pe cei trei bucatari de la Chefi la cutite, cu aceasta supa. In Polonia aceasta supa se serveste uneori intr-un castron comestibil din paine. 

Desi este o supa traditionala de pranz de Paste, este consumata pe tot parcursul anului.

Avem NEVOIE de :

200 gr carnati afumati 

4 buc cartofi 

1 buc morcovi 

1 buc ceapa 

200 gr ciuperci din conserva 

8 catei usturoi 

1 felie radacina de telina 

1 buc radacina de patrunjel 

3 buc oua 

200 ml smantana 

1 lingurita maghiran uscat 

1 lingurita patrunjel 

dupa gust piper macinat 

dupa gust sare

 


 

 

MOD de PREPARARE : 


Legumele curatate (mai putin cartofii si morcovul) si ciupercile se pun la fiert in apa rece. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga carnatii taiati rondele, se da focul mai potolit si se fierb toate pentru 30-40 de minute, pana s-au inmuiat legumele. Se adauga cartofii, apoi un morcov razuit si tras la tigaie, adaugat si pe el pentru culoare.

 




 

 Cand cartofii s-au fiert complet, punem catei de usturoi dati prin presa, potrivim zurekul de sare, piper, adaugam maghiran (minim o lingurita) si smantana. Se mai amesteca putin si se trage de pe foc. Se serveste cu jumatati de oua si paine proaspata.

 




 

 Pofta buna sa aveti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu