V-ati gandit vreodata ca se poate prepara o supa din bere? Este o reteta de provenienta elvetiana, diferita de supele normale, cu care suntem obisnuiti. Este perfecta insa pentru zilele racoroase de toamna. Aroma acesteia, unica, iti va imbia simturile si iti va da energie. Este o supa aparte, cu un gust deosebit datorita ingredientelor principale. Un gust pe care nu il mai gasesti in alta parte si pe care il vei adora de la prima lingura !
Avem NEVOIE de :
500 ml bere
100 gr bacon
150 gr branza Mozzarella
3 buc galbenus de ou
25 gr unt
2 buc morcovi
1 buc ceapa
5 catei usturoi
2 linguri ulei
1 varf de cutit paprika afumata iute
dupa gust piper
dupa gust sare
1 lingura verdeturi
3 felii paine
3 l supa de vita
MOD de PREPARARE :
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mari. Curatam ceapa, o lasam intreaga. Usturoiul curatat il trecem prin presa. Taiem baconul in cubulete mici si il prajim aproape crocant, in oala in putin ulei.
Adaugam morcovii razuiti, usturoiul si ceapa intreaga. Daca e nevoie, mai adaugam putin unt si amestecam, sa se caleasca, pana capata untul o culoare portocalie. Treptat, adaugam berea si lasam sa fiarba cateva minute, asezonam dupa gust. Dupa 10 minute, adaugam supa de vita si lasam sa fiarba inca 20 de minute.
Adaugam la supa mozzarella si amestecam, pana cand se topeste branza, fierbem inca doua minute. Intr-o farfurie, punem galbenusurile cu o lingurita de sare si amestecam foarte bine, apoi adaugam cate putina smantana si continuam sa amestecam, impreuna cu un polonic de supa. Punem amestecul obtinut, treptat, peste supa, amestecand fara incetare. Lasam supa sa fiarba 5 minute, apoi asezonam dupa gust cu sare, paprika si piper.
Intre timp, am pus feliile de paine la prajit. Cand sunt gata, le dam cu putin usturoi si le taiem in crutoane. Adaugam in fiecare farfurie supa, crutoane si patrunjel verde tocat marunt.
Servim cu un ardei iute langa.
Pofta buna va doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu