Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
1 ceapa rosie mare
2 cepe verzi
1 rosie
1/2 ardei gras
400 g rosii taiate in conserva
usturoi praf
sare
piper
150 ml sampanie
2 linguri ulei
1 lingura untura
frunze patrunjel verde
400 g paste fainoase
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o calim in putin ulei pina devine sticloasa.
Rosia si ardeiul le taiem marunt si le adaugam la ceapa ce se caleste.
Carnea o portionam felii.
Untura o topim intr-o cratita, adaugam feliile de carne si le prajim pe toate partile.
Le asezonam cu toate condimentele, adaugam ceapa calita si rasturnam sampania.Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit.Daca mai trebuie mai adaugam sampanie.
Cu 10 minute inainte de a fi gata, adaugam rosiile din conserva, apoi presaram patrunjel verde tocat.
Servim stufatul alaturi de pastele fainoase fierte.
Pofta mare !
Mama,mama ce buna trebuie sa fie;si cu sampanie...pentru dupa masa mai este??ca eu vreau si o portie de stufat si un pahar de sampanie
RăspundețiȘtergerepupici!!
Delicios!Banuiesc ca restul de sampanie se poate consuma ca atare:)
RăspundețiȘtergerePentru ca sunteti o doamna a bucatariei traditionale romanesti, mi-am permis sa va dedic un premiu pe care il gasiti pe blogul meu. Felicitari pentru preparatele minunate!
RăspundețiȘtergereLulu, dam o fuga sa gustam ? Poate a ramas si ceva sampanie... Felicitari pentru reteta, Sidy !
RăspundețiȘtergere