Aveam nevoie de un aperitiv usor pentru Rusalii....m-am tot uitat prin camara ce as putea face si am gasit dovlecei...
Trebuie sa fac ceva bun de tot, din ei dar usor !
Stiam ca dovleceii contin 93% apa , potasiu, vitamina C si β-caroten( deci e usor de digerat) , asa ca i-am combinat cu branza si oua si a iesit un chec aperitiv tare , tare bun.
Proiectul "Dulce Romanie" este gazduit in luna iunie de Simona de pe :
http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
Asa ca pe linga Painea rustica cu cartofi, m-am gandit sa trimit si acest chec gustos.
Ingrediente :
2-3 dovlecei
150 g cas de oaie
150 g telemea de vaca
3 oua
250 g faina
200 ml lapte
1 plic drojdie uscata( praf de copt)
3 linguri ulei de masline
1 morcov fiert ( mai lungut)
3 fire ceapa verde
unt
marat verde
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam dovleceii si apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari.Trebuie sa avem cam 500 g de dovlecei rasi.
Branzeturile le radem prin aceeasi razatoare.
Separam albusurile de galbenusuri, adaugam un praf de sare si mixam albusurile pina se fac spuma.
Galbenusurile le batem bine cu uleiul de masline si adaugam treptat faina si laptele, adaugand intre timp drojdia sau praful de copt, ce aveti prin casa.
Amestecam cu o spatula sa se omogenizeze bine.
Ceapa verde o tocam marunt, cu frunzele verzi cu tot. Tocam si mararul verde , apoi le adaugam la compozitie. Potrivim gustul de sare si piper.
Luam o forma de chec pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si turnam jumatate din compozitie.
Asezam morcovul fiert dat prin faina , in mijlocul checului, orizontal si peste el turnam compozitia ramasa.
Dam tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C , pina se rumeneste frumos deasupra , aproximativ 50 de minute.
Dupe ce e copt, il lasam sa se odihneasca in tava cam 10 minute , apoi il scoatem si il putem felia.
Se poate servi atat cald , cat si rece.
Daca e rece , se poate servi alaturi de un sos de marar cu smantana.
Va doresc pofta mare !
Cat de bine arata. Sa ai un sfarsit de saptamana placut. Pup!
RăspundețiȘtergereDaca te grabesti, mai apuci o feliuta ...
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Ce bunatate de chec!!!
RăspundețiȘtergereChiar nu speram sa aiba un asa succes in familie, checul asta....a fost grozav.
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Un aperitiv perfect!!
RăspundețiȘtergerePup
Simona nu arata el intr-un mare fel dar e tare gustos ....
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Ce idee buna mi-ai dat, Sidy. Am frigiderul plin de dovlecei, i-am cules ca devenisera prea imensi. Nu aveam idee ce sa mai fac din ei si reteta ta pica tocmai bine.
RăspundețiȘtergereSa-mi spui cum ti-a iesit, draga Valentina....vei fi surprinsa ce gust bun are.Poti sa pui oricefel de branza ai in casa....
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Imi place tare mult checul.Servesc o felie!Pupici!
RăspundețiȘtergereDia cu mare placere te servesc. Dar acum s-a racit. Vrei putin sos de marar cu smantana ?
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Foarte bun! Ce frumos arata felia cu morcovul acela pe mijloc!
RăspundețiȘtergereMai Gabi, mai....tu cauti ...morcovul ? Mai bine hai la o feliuta de chec !
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Foarte bine arata si cu siguranta tare bun!!!...
RăspundețiȘtergereDraga Felis a fost asa de gustos ca s-a mancat aproape tot aseara....Am sa-l mai fac cu siguranta !
ȘtergereSarbatori fericite in pace si liniste sa ai !
Bun bun de tot checul,am facut si eu cu mult timp in urma!
RăspundețiȘtergerePup draga mea si multumesc de urari!!
Inseamna ca sti cat e de bun, asa-i Lulu draga ! Ai reteta pe blogul tau ? Sa vad care e diferenta....
ȘtergereTe tzuc cu drag si Sarbatori fericite !
Bun Bun!! , voi face si eu , ca stiu sigur ca nu mai ai :D
RăspundețiȘtergereTe pup!!
Ai dreptate draga mea ! Aproape tot s-a mancat dupa ce l-am scos din cuptor....eram multi acasa....
ȘtergereTe tzuc cu drag si Sarbatori fericite !
Excelent arata si sunt sigura ca e foarte bun,bravo Sidonia,te imbratisez:)
RăspundețiȘtergereSi eu te imbratisez draga Geta , te tzuc cu drag si Sarbatori fericite !
Ștergerefoarte bun. fac si azi unul Felicitari Sidonia
RăspundețiȘtergereDoina draga am inteles ca l-ai facut deja, da ?
RăspundețiȘtergereVi-a placut ?
Sarbatori fericite draga mea !
Te tzuc....
Tocmai mi-a adus tatal meu doi dovlecei din aia luuuungi si subtiri.Unul l-am papat cu mujdei de usturoi,preferatul meu, si al doilea il insor cu branza!:))
RăspundețiȘtergereBuna reteta,ca toate de altfel!
Sunt sigura ca e excelent si cu usturoi !
RăspundețiȘtergerePoti sa pui in chec , cand il prepari...
Succes Adina.
Te tzuc cu drag !