Pagini

vineri, 20 martie 2015

Placinta ardeleneasca cu cartofi

Cred ca fiecare zona a tarii are specificul ei in prepararea acestor placinte....
Facute asa simplu, pot fi o mancare ideala si de post....



Alimente NECESARE:

1 kg cartofi
1 kg faina de calitate superioara
piper macinat
sare
ulei

MOD de PREPARARE :

Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca.
Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde ,sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa sa se odihneasca 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti.
Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !





Simplu si bun !
Pofta mare sa aveti !

12 comentarii:

  1. Ce bune sunt ... fur si eu una! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Victoria P - Google +

    Mmmm...Tare bune placintelele astea ale voastre !

    RăspundețiȘtergere
  3. Comment pe Facebook :

    Viorica Suciu

    WoW, ce-as mai mânca si eu macar una. O, my!!! Ce bine arata,,!Supeeeerrrr!!!
    Venim si noi la ele. Păstrează-ne si noua una macar, ca tare bine mai arata.

    RăspundețiȘtergere

  4. Jana Munteanu

    Super tare... multumesc Sidy... o sa fac si eu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria Dan

    Prin FB nu se poate trimite,macar una ?


    Teodor Pop-Manta

    SOSESC ȘI EU(RODI)


    Calinescu Elena

    Ce buuune sunt!!!


    Hintia Gabriela

    Sidy, macar putin miros, daca mai mult nu mai este !



    RăspundețiȘtergere