Hamburgeri delicioşi făcuţi acasă, in care sti ce pui....
Unul dintre cele mai celebre sandviciuri din lume, hamburgerul american, are un gust aparte atunci când este făcut acasă.Puteti spune ca nu ?
Deci daca mi-e pofta de asa ceva...mai bine ii fac eu acasa , nu ?
Si reteta e foarte versatila...pot pune doar ceea ce-mi place mie.
In ceea ce priveste hamburgerul, exista mai multe variante care ii explica originea. Unii gastronomi afirma ca el ar fi fost inventat de doi bucatari americani care comercializau preparatul sub forma unor sandwch-uri.
Altii sustin ca acest tip de mancare ar fi luat nastere in orasul german Hamburg, datorita bucatarului Otto Kuasw, care le vindea marinarilor din port o friptura de vita preparata in unt, pe care o servea alaturi de un ou prajit si de doua felii de paine coapta.
Gustul lui este de neegalat, iar metoda de a-l prepara poate fi adaptata unei diete sanatoase.
Avem NEVOIE de :
300 g carne tocata de vita
3 chifle
3 felii de sunca
1 ceapa rosie
1 rosie
3 frunze salata verde
1 lingura mustar
1 lingura ketchup
1 tub branza tartinabila Tartino
2 linguri pesmet
1 ou
1/2 lingurita otet balsamic
1 lingura sos soia
1 lingura sos Worcestershire
ienibahar
ardei iute uscat
1/2 lingurita chimen
1/2 ardei iute(optional)
MOD de PREPARARE :
Intr-un mojar punem boabele de ienibahar, chimenul si ardeiul iute uscat si le pisam bine de tot.
Carnea de vita tocata ,o punem intr-un vas in care mai adaugam mustarul, ketchup-ul, semintele pisate si sosurile.Amestecam bine sa se omogenizeze si sa se patrunda aromele.
Punem oul si pesmetul amestecam iar , acoperim si dam la rece cateva ore, dar cel mai bine ar fi sa faceti cum am facut eu, am lasat la rece pina a doua zi. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat este mai bun hamburgerul.Se intrepatrund aromele mai bine.Puteti pune si patrunjel verde tocat, daca doriti.
A doua zi facem 3 chiftele pe care le aplatizam estul de mult, cam de 1 cm grosime si le frigem pe tava grill, pe care am uns-o un pic.
Prajim hamburgerii cam 6-7 minute pe fiecare parte iar in sosul lasat de ei prajim jumatatile de chifle
Pregatim feliile de sunca, de rosii , inelele de ceapa rosie si frunzele de salata verde.
Punem pe fiecare jumatate e chifla, o felie de salata, cateva inele de ceapa rosie, asezam apoi hamburgerul si punem rosia peste el.
Asezam apoi cate o felie de sunca si cu ajutorul tubului punem fasii de branza tartinabila Tartino #buzztartino , peste sunca.
Daca doriti mai puteti sa puneti ketchup sau ce va mai place si apoi asezati pe hamburger ,cealalta jumatate de chifla.
Cred ca deja vi-am facut pofta, va doresc sa aveti mult spor la munca si pofta mare !
Cam asa arata sectiunea hamburgerului si asa arata farfuriile...dupa !
Buna draga mea surioara!
RăspundețiȘtergereIa uite ca am ajuns sa-ti fac in sfirsit o vizita!
Multe bunatati ai preparat gospodina mea draga!trebuie sa trec mai des sa-mi iau ceva idei, atunci cind ale mele seaca...;-)))
Iar la acesti Hamburgeri ai tai, se potrivesc piinisoarele mele "perfect"! Te pup dulce si iti urez mult spor in a-ti rasfata familia!
PS.Ce mai face in primul rind mama ta!
Si restul familiei?
Sinteti toti bine?
Cind ai timp, scrie-mi 2-3 vorbe prin E-mail-privat!
Te imbratisez cu muuuult drag!
Laura
Da Laura draga , se potrivesc de minune....
ȘtergereAm sa-ti scriu, cu siguranta !
Te tzuc cu drag....!
Mmmm ce mult imi plac hamburgerii,am si eu pe blog 3retete,cred ca mi-ai adus aminte sa mai fac.pup si zile frumoase!
RăspundețiȘtergereSpor la lucru Lulu !
ȘtergereWeekend senin sa ai....