Daca va plac chiftelutele , dar vreti o mancare mai usoara, urmati sfaturile de mai jos...
De la o vreme eu nu mai cumpar carne gata tocata. Prefer sa merg la piata sau la hypermarket, sa imi aleg bucatile de carne ,cu mai multa sau mai putina grasime si rog sa mi le toace pe loc. Asa obtin pasta de carne pe care mi-o doresc si macar stiu ce este in ea.
Avem NEVOIE de :
- pentru chifte
700 g carne tocata
1 ou
4 catei usturoi
2 linguri orez
patrunjel verde
sare
piper
- pentru sos:
400 ml iaurt
1 lingură cu amidon
300 ml supă
50 g unt
mărar verde
- cartofi
MOD de PREPARARE :
Usturoiul se curata si se da prin presa, se adauga carnea tocata, oul, verdeata tocata marunt,orezul spalat, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa preparatul cateva minute la rece.
Cu ajutorul unei linguri si cu mainile umezite , se fac chiftelute rotunde , pe care le punem separat.
Într-o cratiţă se topeste untul si se adauga amidonul, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase, adaugam in acelasi timp supa fierbinte.Adaugam mararul verde proaspat tocat.
Când supa fierbe, se face focul mic şi se adaugă chiftelutele.
Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, timp în care mai scade şi supa din cratiţă.
Iaurtul se amestecă ,se toarna apoi cu câte o lingură de supă în care au fiert chiftelutele si se toarnă în cratiţă peste ele.
Se lasă să dea câteva clocote ca sosul să se lege. Se presară sare, piper şi se opreşete focul.
Se serveşte cu piure de cartofi, dar merge la fel de bine cu orez sau cu mamaliguta.
Pofta mare sa aveti !
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereMmm aveam si eu in plan asa ceva dar le-a trecut randul azi. Îmi place !
Data viitoare Lulu, data viitoare !
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereDelicioase ! păcat ca nu ești vecina mea ...Îmi place!
Hai Lia...ca nu stam asa de departe !
ȘtergereOana Durican
RăspundețiȘtergereAH! Tocmai am inchis aragazul si chiftelute am facut si eu. Ma duc la chioscul de alaturi sa iau iaurt grecesc..!
Oana draga...data viitoare ca ale mele sun doar fierte, nu prajite...!
ȘtergereSebesan Oana
RăspundețiȘtergereIn loc de marar nu se poate altceva? Îmi place ·
Merge cu orice fel de verdeata preferi !
ȘtergereTalpa Dorina
RăspundețiȘtergereSI EU FAC DAR PUN FRUNZE DE PATRUNJEL !Îmi place ·
Sunt la fel de gustoase si cu patrunjel verde !
ȘtergereLuminita Bogioaca
RăspundețiȘtergereSosurile cu iaurt sant foarte bune in general la fripturi inclusiv ca dressing la salate.
Asa este, dar este elicios si cu aceste chiftelute...
Ștergeremmmm...delicios!!
RăspundețiȘtergereSi gustos !
Ștergere