Pagini

miercuri, 13 ianuarie 2016

Chiftelute in sos de iaurt cu marar

O mancare usoara pe placul tuturor dar mai ales al copiilor .Se pot face din orice fel de carne, dar sunt mai dietetice si mai sanatoase cu carne de pasare.
Daca va plac chiftelutele , dar vreti o mancare mai usoara, urmati sfaturile de mai jos...
De la o vreme eu nu mai cumpar carne gata tocata. Prefer sa merg la piata sau la hypermarket, sa imi aleg bucatile de carne ,cu mai multa sau mai putina grasime si rog sa mi le toace pe loc. Asa obtin pasta de carne pe care mi-o doresc si macar stiu ce este in ea.




Avem NEVOIE de :


- pentru chifte    
700 g carne tocata
1 ou
4 catei usturoi
2 linguri orez
patrunjel verde
sare

piper
                                       

- pentru sos: 
400 ml iaurt
1 lingură cu amidon
300 ml supă
50 g unt
mărar verde

- cartofi

MOD de PREPARARE :


Usturoiul se curata si se da prin presa, se adauga carnea tocata, oul, verdeata tocata marunt,orezul spalat, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa preparatul cateva minute la rece.



Cu ajutorul unei linguri si cu mainile umezite , se fac chiftelute rotunde , pe care le punem separat.





Într-o cratiţă se topeste untul si se adauga amidonul, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase, adaugam in acelasi timp supa fierbinte.Adaugam mararul verde proaspat tocat.
Când supa fierbe, se face focul mic şi se adaugă chiftelutele.






Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, timp în care mai scade şi supa din cratiţă.
Iaurtul se amestecă ,se toarna apoi cu câte o lingură de supă în care au fiert chiftelutele si se toarnă în cratiţă peste ele.
Se lasă să dea câteva clocote ca sosul să se lege. Se presară sare, piper şi se opreşete focul.
Se serveşte cu piure de cartofi, dar merge la fel de bine cu orez sau cu mamaliguta.



Pofta mare sa aveti !

14 comentarii:

  1. Iancu Lubita

    Mmm aveam si eu in plan asa ceva dar le-a trecut randul azi. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia Maria Grozi

    Delicioase ! păcat ca nu ești vecina mea ...Îmi place!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana Durican

    AH! Tocmai am inchis aragazul si chiftelute am facut si eu. Ma duc la chioscul de alaturi sa iau iaurt grecesc..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana draga...data viitoare ca ale mele sun doar fierte, nu prajite...!

      Ștergere
  4. Sebesan Oana

    In loc de marar nu se poate altceva? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Talpa Dorina

    SI EU FAC DAR PUN FRUNZE DE PATRUNJEL !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Luminita Bogioaca

    Sosurile cu iaurt sant foarte bune in general la fripturi inclusiv ca dressing la salate.

    RăspundețiȘtergere