Bruschettele sunt felii de pâine consistente, mari, coapte pe grătarul cu cărbuni, frecate apoi cu usturoi şi unse cu ulei de măsline, pentru ca la final să fie acoperite de diverse toppinguri, dintre care cel mai popular este cel de roşii cu busuioc. Dar care poate fi înlocuit cu uşurinţă şi de alte variante, fie ele vegetale (dovleceii sunt la mare căutare), fie carnivore. Iar brânza este mereu o opţiune înţeleaptă.
Crostini, pe de altă parte, înseamnă în limba-mamă feliuţe de pâine prăjită şi sunt mici, de regulă provenite din baghete, subţiri şi au, la rândul lor, diverse toppinguri care pot echivala cu cele de pe bruschette.
Crostini sunt aperitive “de-o imbucatura”, bruschettele sunt de dimensiuni mai mari.
Crostini şi bruschette sunt vedetele indiscutabile ale aperitivelor cu specific italian; antipasti, mai pe scurt. Au luat naştere undeva prin secolul XV, într-o variantă mai simplă, dar cu siguranţă gustoasă. Se prăjeau felii de pâine, se frecau cu un căţel de usturoi, şi se picurau cu ulei de măsline, sare şi piper.
Eu ador versatilitatea acestor aperitive, perfecte dealtfel pentru petreceri si nu numai...
Tocmai de aceea,cand Monica Horoiu de pe http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/ ne-a spus ca putem alege intre urmatoarele categorii:
- aperitive
- salate
- retete cu carne de vita
am stiut ca voi face ceva bun si usor si anume aceste minunate crostini.
Monica este gazda acestei luni la provocarea Weekend cu spor lansata de Stefania Anastasiu si are un blog cu retete simple, rapide si usor de facut, perfecte pentru familie si prieteni cu pofta de mancare si de viata .Multe retete au rezultatul final care arata frumos, ingrijit, apetisant, astfel incat masa cu cei dragi sa fie o bucurie, nu doar o rutina zilnica.
Monica este un om care gateste , cu bucurie si care isi scrie retetele pe blogul ei culinar cu mult drag si cu respect pentru cei ce ii vor vizita blogul.
Avem NEVOIE de :
felii de paine( cate aveti nevoie)
200 g rosii cherry
2-3 catei usturoi
patrunjel verde
ulei de masline
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Rosiile le crestam in forma de cruce , le trecem de 2-3 ori prin flacara aragazului si apoi le cojim.aca rosiile sunt tinere, nu este nevoie sa facem aceasta operatiune.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa.
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Adaugam, putin ulei, sare si piper si amestecam toate aceste ingrediente intr-un bol.
Lasam bolul deoparte cam 10-15 minute, sa se intrepatruna aromele.
In acest interval prajim feliile de paine( bagheta) , iar cand sunt gata , le infasuram intr-un prosop uscat ,sa le mentinem calde.
Cu ajutorul unei linguri punem din aceasta compozitie pe feliile de paine, apoi le mai stropim cu putin ulei.
Bine ar fi , daca aveti ,sa folositi recipientul cu spray cu ulei si sa stropiti cu el feliile de crostini.
Painea se inmoaie foarte repede de la rosii si e bine sa fie cat mai crocanta.
In afara de Pofta mare, ce as mai putea oare sa va spun ?
Luminita Bogioaca
RăspundețiȘtergereNeata buna ! Multumim ,arata tare bine !Îmi place ·
Usor de facut si sanatos, Lumi draga !
ȘtergereDoina Negru
RăspundețiȘtergereSper ca le-ai pus un pic de ulei de masline! Delicioase!Mancati sanatosi!Îmi place !
Bineinteles ! Daca citesti reteta ai sa vezi....
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereDelicios si sanatos !Îmi place .
Usor de facut...in 10 minute esti gata cu micul dejun !
ȘtergereTania Kiswani
RăspundețiȘtergereMultumim Sidy..,iti doresc pofta buna..! Îmi place ·
Multumesc mult Tania !
ȘtergerePartan Victor
RăspundețiȘtergereCe bunatate!Îmi place ·
Georgiana Berheci
O bunatate!Îmi place ...
Aveti dreptate, asa este !
Ștergere