Pagini

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Salata de conopida

O salata minunata , care se poate face oricand, pentru ca acum gasim conopida proaspata ,in orice anotimp.
Gustul ușor acrișor al iaurtului combinat cu cel al maionezei, usturoiului si verdetei, va va da un aperitiv delicios de care nu te mai saturi.
Salata aceasta tot de la Monica Horoiu , gazda din aceasta luna a provocarii Weekend cu spor, o am.
Ca am mai modificat-o eu putin....sper sa nu primesc bataie ....!





Avem NEVOIE de :

1 kg conopida
1 galbenus fiert
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
200 ml ulei
2-3 linguri iaurt degresat bine scurs
4 catei usturoi
patrunjel verde
sare
piper

MOD de PREPARARE : 

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute.
Se scurge apoi de zeamă şi se lasă să se răcească.
Cand este gata, o scoatem din apa si o zdrobim .




Facem maioneza de casa din cele doua galbenusuri amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam  maioneza la iaurtul bine scurs prin strecuratoare  si amestecam. Asezonam sosul format.








Usturoiul il curatam si il dam prin presa, apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat ,la sosul format.






Punem salata intr-un bol si o ornam.
Servim salata alaturi de paine proaspat scoasa din cuptor.







Am mâncat-o cu pâine prăjită și cu roșii,o mâncare ușoară și hrănitoare.
Pofta mare sa aveti!




8 comentarii:

  1. Florica Voichita

    Foarte buna ne faci pofta Sidy.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Agnes Csogor

    Conopida e una din preferatele mele !!! Pofta buna !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  3. Unige-Tunde Farkas-Gergely

    Chiar asta vreau sa o fac luni!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  4. Don Alberto

    Este buna , o ador pe cea de țelina .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Da si cu telina e foarte buna, am facut.Sau cu dovlecel....ori cu ciuperci !Nu ?

      Ștergere