O salata minunata , care se poate face oricand, pentru ca acum gasim conopida proaspata ,in orice anotimp.
Gustul ușor acrișor al iaurtului combinat cu cel al maionezei, usturoiului si verdetei, va va da un aperitiv delicios de care nu te mai saturi.
Salata aceasta tot de la Monica Horoiu , gazda din aceasta luna a provocarii Weekend cu spor, o am.
Ca am mai modificat-o eu putin....sper sa nu primesc bataie ....!
Avem NEVOIE de :
1 kg conopida
1 galbenus fiert
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
200 ml ulei
2-3 linguri iaurt degresat bine scurs
4 catei usturoi
patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute.
Se scurge apoi de zeamă şi se lasă să se răcească.
Cand este gata, o scoatem din apa si o zdrobim .
Facem maioneza de casa din cele doua galbenusuri amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam maioneza la iaurtul bine scurs prin strecuratoare si amestecam. Asezonam sosul format.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa, apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat ,la sosul format.
Punem salata intr-un bol si o ornam.
Servim salata alaturi de paine proaspat scoasa din cuptor.
Am mâncat-o cu pâine prăjită și cu roșii,o mâncare ușoară și hrănitoare.
Pofta mare sa aveti!
Florica Voichita
RăspundețiȘtergereFoarte buna ne faci pofta Sidy.Îmi place ·
Flori draga te astept cu bratele deschise la o portie !
ȘtergereAgnes Csogor
RăspundețiȘtergereConopida e una din preferatele mele !!! Pofta buna !Îmi place ·
Este foarte buna si gustoasa.Si imi mai place ca e versatila...
Ștergere
RăspundețiȘtergereUnige-Tunde Farkas-Gergely
Chiar asta vreau sa o fac luni!Îmi place ·
Sa-mi spui te rog, daca vi-a placut !
Ștergere
RăspundețiȘtergereDon Alberto
Este buna , o ador pe cea de țelina .Îmi place ·
ȘtergereDa si cu telina e foarte buna, am facut.Sau cu dovlecel....ori cu ciuperci !Nu ?