Pagini

duminică, 10 ianuarie 2016

Escalop cu ciuperci in sos de smantana cu mustar

Sărbătorile au trecut, festinul s-a încheiat, iar corpul nostru simte nevoia de mese ușoare și alimente sănătoase. Ciupercile nu conțin deloc grăsime, zahăr sau sare și sunt o sursă valoroasă de fibre, minerale și vitamine B, necesare unei bune funcționări a organismului nostru.
Escalopul este un preparat culinar pregătit din felii de mușchi( vitel, porc sau peste) înăbușit în vin( asa zice DEX).
Wikipedia spune ca escalopul este un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita,batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios.
O reteta rapida si cu adevarat savuroasa...pe care nu am mai facut-o de mult si vazand cotletul acesta fain, am spus ca numai bun ar fi de un escalop.







Avem NEVOIE de :


1 kg cotlet porc
250 g ciupercute fierte
70 g faina
150 ml vin alb
100 g unt
2 linguri ulei
1 lingura mustar
3 catei usturoi
200 ml  smantana pentru gatit
patrunjel verde
sare
piper






MOD de PREPARARE :


Cotletul se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se e sărează si se piperează.
Pe o farfurie se pune făina si se dau prin ea snitelele, pe ambele părti. Se încinge uleiul si 1/2 din unt într-o tigaie si se prăjesc pe ambele parti.







Dupa ce sunt rumenite se scot din tigaie, adaugam restul untului, mustarul si usturoiul tocat marunt.
Amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam ciupercile taiate , vinul si cotletele rumenite.Asezonam si mai aaugam supa sau apa aca nu avem supa.
Lasam sa fiarba la foc mic cam 45-60 de minute pina se inmoaie carnea.







Adaugam smantana ( daca sosul e prea subtire, amestecam cu smantana putina faina) si lasam sa ea 2-3 clocote, apoi stingem focul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.








Servim escalopul alaturi de o garnitura de piure de cartofi, mamaliguta, cus-cus sau orez asa cum am servit-o eu.
Si o salata de castraveti verzi alaturi.
Pofta mare sa aveti !




10 comentarii:

  1. Te "lingi pe degete" cu asa o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana Vasile

    Salivez deja,la cât de bun e ! Felicitări Sidonia!
    Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Eva Dzsurzs Sabau

    Mi-e dor de o portie....
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca va grabiti, mai ajungeti la o portie !
      Va astept cu mare drag !

      Ștergere
  4. Cristina Iuliana Pana

    Ar merge, acum la servici...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  5. Luminita Bogioaca

    Foarte frumoasa prezentare si nu numai cred cu siguranta ca e si foarte delicioasa ! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o mancare foarte apreciata in familia mea.
      Multumesc mult Lumi draga !

      Ștergere