Sărbătorile au trecut, festinul s-a încheiat, iar corpul nostru simte nevoia de mese ușoare și alimente sănătoase. Ciupercile nu conțin deloc grăsime, zahăr sau sare și sunt o sursă valoroasă de fibre, minerale și vitamine B, necesare unei bune funcționări a organismului nostru.
Escalopul este un preparat culinar pregătit din felii de mușchi( vitel, porc sau peste) înăbușit în vin( asa zice DEX).
Wikipedia spune ca escalopul este un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita,batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios.
O reteta rapida si cu adevarat savuroasa...pe care nu am mai facut-o de mult si vazand cotletul acesta fain, am spus ca numai bun ar fi de un escalop.
Avem NEVOIE de :
1 kg cotlet porc
250 g ciupercute fierte
70 g faina
150 ml vin alb
100 g unt
2 linguri ulei
1 lingura mustar
3 catei usturoi
200 ml smantana pentru gatit
patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Cotletul se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se e sărează si se piperează.
Pe o farfurie se pune făina si se dau prin ea snitelele, pe ambele părti. Se încinge uleiul si 1/2 din unt într-o tigaie si se prăjesc pe ambele parti.
Dupa ce sunt rumenite se scot din tigaie, adaugam restul untului, mustarul si usturoiul tocat marunt.
Amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam ciupercile taiate , vinul si cotletele rumenite.Asezonam si mai aaugam supa sau apa aca nu avem supa.
Lasam sa fiarba la foc mic cam 45-60 de minute pina se inmoaie carnea.
Adaugam smantana ( daca sosul e prea subtire, amestecam cu smantana putina faina) si lasam sa ea 2-3 clocote, apoi stingem focul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Servim escalopul alaturi de o garnitura de piure de cartofi, mamaliguta, cus-cus sau orez asa cum am servit-o eu.
Si o salata de castraveti verzi alaturi.
Pofta mare sa aveti !
Te "lingi pe degete" cu asa o bunatate!
RăspundețiȘtergereAi dreptate Vanda...asa este !
ȘtergereMariana Vasile
RăspundețiȘtergereSalivez deja,la cât de bun e ! Felicitări Sidonia!
Îmi place .
Multumesc Mariana ! Merita sa il faci, crede-ma...
ȘtergereEva Dzsurzs Sabau
RăspundețiȘtergereMi-e dor de o portie....
Îmi place ·
Daca va grabiti, mai ajungeti la o portie !
ȘtergereVa astept cu mare drag !
Cristina Iuliana Pana
RăspundețiȘtergereAr merge, acum la servici...Îmi place !
Vezi ca imediat suna curierul la usa biroului , cu o portie...!
ȘtergereLuminita Bogioaca
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa prezentare si nu numai cred cu siguranta ca e si foarte delicioasa ! Felicitari !
Este o mancare foarte apreciata in familia mea.
ȘtergereMultumesc mult Lumi draga !