Farmecul acestei ciorbe este zeama de varza, care face minuni dupa un ospat sau mai multa bautura. Aceasta ciorbita acra si revigoranta era facuta odinioara pentru a drege mahmureala de dupa nunta... Nu trebuie neaparat sa fie o nunta pentru a savura o astfel de delicatesa… ce mai delicatesa, mai mult medicament. Dupa orice petrecere strasnica, o gustare acra alina durerile unei dimineti incetosate.Si cum urmeaza Sarbatorile de iarna…cred ca ciorba asta este binevenita.
maruntaie de pui (aripi, gat, cap, inimi , spate)
2 morcovi
1 patrunjel
1/2 telina
1/2 gulie
1/2 ardei gras
1 rosie
500 ml zeama de varza murata
1 pumn varza murata taiata fideluta
2 linguri ulei
marar verdepatrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.
Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.
Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert.
Dupa ce da un clocot, o spumuim si adaugam morcovii sotati si celelalte legume.
Asezonam si lasam sa fiarba la foc moderat pina sunt fierte legumele si carnea.
Adaugam zeama de varza si varza fideluta, o lasam 10-15 minute sa fiarba dupa care presaram deasupra ciorbei verdeata tocata.
Nu uitati sa serviti si ardei iute linga aceasta minunata ciorba.
de cand mi-am propus sa o incerc!.....Pup
RăspundețiȘtergereDoamne ce bunatate ...si iese nebunie cu o bucati de carnita de la o gainusa de curte...pup Sidy weekend linistit si tie!!
RăspundețiȘtergereEi,gata se vede activitatea ca pana acum ai cam facut pauza iar ciorba asta este un deliciu;pupici!
RăspundețiȘtergerece buna e ciorbita ta!!!!o seara buna draga mea!te pup :*
RăspundețiȘtergereEhee,stiu eu pentru cand retin reteta asta:)
RăspundețiȘtergereBuna tare ciorba asta, mai Sidy, la mine e nelipsita pe 1 iauarie. O seara faina!
RăspundețiȘtergere