Daca vrei un sos rafinat care sa schimbe gustul mancarii in ceva absolut savuros, trebuie sa gatesti un sos alb frantuzesc cu ciuperci. Alaturi de bucatile fragede de pui si mamaliguta aburinda , a iesit ceva savuros...
Ingrediente :
1 pui cam de 1,5 kg
300 g ciuperci
1 ceapa mare
150 ml smantana grasa
4-5 linguri unt
2 linguri ulei de masline
3 linguri faina
1/2 lingurita ierburi a la Provence
1/2 lingurita piper negru
100 ml vin alb
400 ml supa de carne
zeama de la o lamaie
2 linguri zahar
sare
patrunjel verde
Mod de preparare:
Dezosam puiul si taiem cuburi carnea.
Punem la topit 2-3 linguri unt in care vom praji carnea de pui . Adaugam si uleiul de masline si amestecam in carne sa se rumeneasca bine pe toate partile.Cand sunt gata rumenite, adaugam faina si vinul, amestecam sa nu se faca cocoloase apoi adaugam treptat supa de pui .Asezonam si cu mirodeniile si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.
Ciupercile le spalam bine, le taiem feliutesi le sotam in restul de unt topit cu zeama de lamaie aproximativ 7-10 minute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt , apoi o caramelizam cu zaharul si 2 linguri vin , intr-o tigaie.
Cand puiul este gata, adaugam ciupercile si ceapa caramelizata cu sosurile lasate cu tot, lasam sa dea in clocot 5 minute, adaugam smantana si patrunjelul tocat.
Asezonam daca mai este cazul si servim puiul alaturi de o mamaliguta calda, proaspat facuta.
Pofta mare !
ce imi place!!!!!1 vin si eu la o porti!!
RăspundețiȘtergereSuna tare bine...e de incercat! Te pup!
RăspundețiȘtergereAm venit dupa mirosul buuun.Te pup!
RăspundețiȘtergereMama,mama ce-mi placeeee!!!!mai ales ca are si mamaliguta....cum ne place noua moldovenilor sa mancam cu orice mamaliga;daca mai ai,sa-mi pui portie dubla si eu te pupic!!
RăspundețiȘtergereSidonia chiar se face usor si sunt sigura ca e foarte bun!
RăspundețiȘtergereBun,bun,sunt sigura ca am sa fac si eu saptamina aceasta,multumesc Sidonia!
RăspundețiȘtergere