Lapte de pasare, racoros si reconfortant este unul dintre deserturile preferate . Este pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes maxime.
Am ales acest desert pentru "Dulce Romanie - provocarea lunii ianuarie 2012",de pe blogul lui Mitinita http://mitinitta.blogspot.com/
Am raspuns cu placere invitatiei sale de a participa la o provocare intre bloggerii culinari romani, o ocazie de a vedea idei noi si de a ne cunoaste mai bine.
Mitinita a ales ca cele doua ingrediente ale lunii sa fie:
1. CITRICE
2. DETOXIFIERE
Primul meu gand a fost Laptele de pasare care se face cu coaja de lamaie( Citrice)si este un dulce mai...usor, fara aluaturi.( Detoxifiere)
Pagini
miercuri, 4 ianuarie 2012
Lapte de pasare
By In bucatarie la Sidy
Posted at 15:43
Alte dulciuri
7 comments
Ingrediente:
1 l lapte
4 oua
3 linguri zahar tos
1 plic zahar vanilat
1 lingura esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Punem 850 ml lapte la fiert.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.
Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.
Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.
Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba.
Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie .
In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.
Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi.
Pofta mare !
Daca ouale nu sunt de casa se poate adauga la galbenusuri putin sofran sau turmenic, pentru a le da o culoare mai galbena.
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
trebuie sa fac si eu cat de curand, n-am mai facut de ceva timp, e dulcele copilariei mele :) te pup
RăspundețiȘtergere"La multi ani"!.Iti doresc sa ai parte de tot binele din lume.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereEu pana acum nu am facut lapte de pasare,dar poate ma invrednicesc.
Numa' bun dupa "porceala" de la sarbatori!
RăspundețiȘtergerePupici
ce bun e laptele de pasare...de mult nu am m-ai facut!!!dar vin la tine la o portie...te pup!
RăspundețiȘtergereLa mine in familie e cerut de mult timp laptele asta:)Tre sa gasesc loc si pentru el ca e tare bun!Sanatate multa si tot ce iti doresti sa iti aduca anul asta!
RăspundețiȘtergereSi stii ca eu n-am facut niciodata si sa-mi fie rusine ,ca maruntelele mele nici nu stiu ce-i laptele de pasare.Dar dupa ce l-am vazut la tine nu am nici o scuza.Puszi
RăspundețiȘtergereCat lapte de pasare am mancat cand eram mica, era printre deserturile preferate :) Bunica il facea mereu, dar inca nu l-am testat la mine in bucatarie. Multumesc ca mi-ai amintit de reteta! Pup!
RăspundețiȘtergere