Stim cu totii ca francezii sunt cunoscuti ca fiind mari amatori de cartofi prajiti. Se pare ca stiu sa gateasca si altfel cartofii si anume sub forma de cartofi frantuzesti. Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si usor de preparat.
INGREDIENTE:
Cartofi
oua
smantana
sare
piper
Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...
MOD DE PREPARARE :
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece.
Cartofii dupa ce s-au racit putin ,se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.
Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua.Saram si piperam apoi adaugam smantana, cam 3 linguri.
Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.
Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins la 180 de grade C , pina fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.
Pofta mare !
o bomba cu ceas:)...dar imi plac foarte mult, sunt foarte gustosi!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac cartofii frantuzesti, eu adaug in plus si carnati uscati si usor picanti :P
RăspundețiȘtergereSarbatori Fericite! Puuuup cu drag!
tare buni...Un Paste fericit!!
RăspundețiȘtergere