Intr-adevar cu mare succes se pot folosi tartele sarate ca si aperitive .Fie ca sunt in forme mari sau mici, ele vor fi apreciate cu siguranta. Umplutura poate fi variata, dupa preferintele fiecareia.Iar aluatul poate fi cumparat( aluat foietaj) sau facut, asa cum l-am facut eu..
INGREDIENTE:
pentru aluat:
200 g faina
75 g unt
100 ml apa calduta
sare
pentru umplutura:
300 g cascaval afumat
200 ml smantana
200 ml lapte
3 oua
250 g bacon
2 cepe
oregano
sare
piper
boia
pentru sos:
salata verde
ulei de masline
otet balsamic
zahar
mustar
sos soia
sare
piper
lapte sau smantana
Mod de preparare:
Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.
Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.
Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.
Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit
Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.
Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.
De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.
Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.
Sosul se face din ingredientele de mai sus care se pun cantitatile dupa gust ,iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.
Pofta mare !
PS. Cristina multumesc mult pentru idee...a fost minunata !
Foarte buna si consistenta tarta.
RăspundețiȘtergerePupici!
Nu pot sa fie decat foarte bune!!!!
RăspundețiȘtergerece bune sunt placintele tale!
RăspundețiȘtergereimi place toate retetele
RăspundețiȘtergere