Mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, asa ca am facut aceasta salata minunata si usor digerabila.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros.
Si uite asa am ajuns la reteta cu numarul 500 !!!
Ingrediente:
Pentru salata:
2 morcovi
4 cartofi o sfecla rosie fiarte(coapta)
1 ceapa rosie
70 g mazare verde
2 castraveti murati 2 frunze salata verde
sare
piper
Pentru sos vinegrette:
3 linguri otet balsamic rosu Monini
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita mustar 1 catel usturoi
sare
piper
Pentru sos tartar:
200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
1 lingurita mustar
un fir ceapa verde
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.
Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.
Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.
Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.
Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.
Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.
Eu am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.
Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.
La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor dar foarte gustos.
Pofta mare !
Foarte buna si imi place cum este prezentata in pahare!
RăspundețiȘtergereLa multi ani...un an bun cu sanatate!
weekend placut ..te pup!
Ah, ce-mi plac salatele la pahar! A ta e foarte bogata, mmm...te tzuc!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata salata in pahare..Super!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de salata!!
RăspundețiȘtergerefelicitari pt. atatea retete minunate! 500 e, intr-adevar, un nr. mare! la multi ani!
RăspundețiȘtergereSanatoasa trebuie sa fie salatica asta!!
RăspundețiȘtergerePup si LA MULTI ANI!!
wow ce bine arata salata ta...........Felicitari !!!
RăspundețiȘtergereDraga Sidy, nu am un meniu pentru atac dar iti dau cateva linkuri unde gasesti multe retete. Cele mai multe sunt pe http://dietadukan.ro/retete-dieta-dukan, o sa vezi ca acolo e si categoria - adica desert sau supe ciorbe etc. si etapa si acolo poti opta pentru atac si iti va da toate retetele de atac de unde iti pori selecta foarte repede cateva retete cu care sa faci un meniu. Tot pe site-ul ala gasesti si principiile generale ale dietei. Iti mai recomand si
RăspundețiȘtergerehttp://www.lauraadamache.ro/retete/retete-dietetice/
http://www.edithskitchen.ro/search/label/RETETE%20DUKAN
http://www.edithskitchen.ro/search/label/RETETE%20DUKAN
sper sa gasesti multe retete pe gustul tau:))))
Interesanta prezentarea si foarte buna salata!
RăspundețiȘtergereLuate de pe Facebook:
RăspundețiȘtergereLiana Toma euuu...foarte bogata salata!!mmm
4 ianuarie la 15:33 · Îmi place
Lungu Angel Si euuuuuuu, chiar ma gandeam la o salata, super
4 ianuarie la 15:50 · Îmi place
Camelia Kamyla Stii ca nu refuz asa ceva!!!Pentru salata am mereu timp de mancat si loc in stomac!:))Arata foarte bine,pup!
4 ianuarie la 15:59 · Îmi place
Dobos Sofia Deci , ceapa se pune cruda????
4 ianuarie la 16:21 · Îmi place
Pop Marieta Iulia si eu, oricand salate !!!!!!!!!!
4 ianuarie la 17:08 · Îmi place
Adrian Pavel Ile cu friptura !
4 ianuarie la 17:48 · Îmi place
Tania Kiswani
4 ianuarie la 19:57 · Îmi place
Alina Aliosa eu vreau doar oul !!!!
sâmbătă la 10:32 · Îmi place
Roxana Mangau ce bine arata , vreau si eu
sâmbătă la 21:44 · Îmi place
Toncean Sidonia Dobos Sofia- DA...cruda se pune....
duminică la 07:41 · Îmi place
Dorel Lupu si euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
duminică la 07:49 · Îmi place