Acesta este unul dintre cele mai picante feluri de mâncare servite în Spania.
Patatas bravas este numit si patatas Brava la Papas sau bravas, este un fel de mancare , de multe ori servit ca un tapa( aperitiv) în baruri, alaturi de orujo(coniac, tescovina ) sau un pahar de vin.
Alaturi de o friptura merge excelent.
Ingrediente:
- pentru friptura:
1 kg carne porc
cimbru
curry
ulei de masline
sos de soia
sare
piper Kotany
boia
- pentru cartofi:
700 g cartofi rosii
1 ardei iute
1cutie rosii in bulion
3-4 catei usturoi
patrunjel verde
ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea cu sare, piper, boia, curry si cimbru si se pune intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline. Adaugam o cana cu apa si doua linguri sos de soia. Acoperim craticioara si lasam sa fiarba carnea ,pina scade apa.
Intre timp pregatim cartofii.Se fierb in coaja,in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline.
Ii dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute apoi ii intoarcem pe partea cealalta si ii mai lasam 10-15 minute sa se coaca.
Pregatim salsa:
punem intr-un blender rosiile, ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul verde si le tocam marunt; adaugam apoi bulionul din cutie si sare daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie punem foarte putin ulei de masline si adaugam legumele pasate, lasam sa dea un clocot.
Cand a scazut apa de pe carnea ce a fiert, o punem pe o tava cu hartie de copt unde sunt cartofii pentru patatas bravas si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade.
Lasam carnea si cartofii sa se rumeneasca pe toate partile.
Cand sunt gata cartofii si carnea , ii servim pe o farfurie alaturi de sosul salsa( patatas bravas)
Pofta mare !
Pe bune, Sidy, dupa atitea prajituri "pi net" era cazul de o friptura.
RăspundețiȘtergereSi una usor condimentata ca a ta e perfecta.
Sosul imi cam surade :)
RăspundețiȘtergereAdor cimbru! Cred ca a fost o fripturica foarte aromata!
RăspundețiȘtergereSidy draga,vad ca nu mai apar la blogroll-ul tau,ce se intampla? Stiu ca am lipsit cam mult :)
RăspundețiȘtergereCred ca duminica prestez reteta!!!te pup!!!
RăspundețiȘtergereNu a mai ramas ca am ajuns tarziu, dar mi-ar place o portie! Pupik!
RăspundețiȘtergere