Astazi va propun o reteta gustoasa rapida si foarte simpla: paste cu sos arrabbiata.
Sosul Arrabbiata folosit pentru paste ,este un vechi sos roman care cucereşte prin simplitatea şi puritatea ingredientelor ce îl compun,dă pastelor un farmec aparte , este un sos picant facut cu ceapa sau nu.Eu am ales varianta cu ceapa.
Ingrediente:
400 g tagliatelle
400 g rosii decojite
1 ceapa
3-4 catei usturoi
patrunjel verde
oregano Kotany
chilli Kotany
2 linguri pasta gogosari
sare
piper Kotany
ulei
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Rosiile din conserva se toaca si ele marunt.
Patrunjelul verde se toaca fin.
In doua linguri ulei de masline sotam putin ceapa, dupa doua minute adaugam usturoiul, celelalte condimente si rosiile.
Lasam sa fiarba 10-15 minute pina cand ceapa se inmoaie de tot.
Intr-un vas punem apa cu sare si o lingura cu ulei.Lasam sa dea in clocot si adaugam pastele pe care le lasam sa fiarba 8 minute.
Dupa ce sunt gata le strecuram de apa in care au fiert , le dam sub un jet de apa rece apoi le punem in farfurii.
Deasupra punem sos arabiata din belsug si presaram patrunjel verde tocat.
Se poate rade putin cascaval deasupra.
O mancare usoara si foarte sanatoasa.
Pofta mare !
Mi s-a facut o foaaaameee, de numa, numa!
RăspundețiȘtergere(Asta am invatat mergind la Alba, la fata mea :D)
Numai mancaruri delicioase faci Sidy draga! Te pup!
RăspundețiȘtergereArata delicios!
RăspundețiȘtergereCe bune ar fi niste paste la ora asta!Pupici!
RăspundețiȘtergereSimplu dar buuun!
RăspundețiȘtergereO portie va rog!Arata minunat
RăspundețiȘtergere