sâmbătă, 2 martie 2013

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

By Sidy   Posted at  08:55   Preparate din carne de pui 6 comments

La noi in familie , cea mai buna leguma este ...carnea. Si daca ar fi doar cu cartofi , ar fi cea mai buna. Dar....nu este sanatoasa.
 Asa ca m-am gandit sa fac pe langa carnea de pui si cea de curcan si niste legume la cuptor. Rezultatul a fost nesperat de bun, asa ca va poftesc sa incercati cu multa incredere.



Ingrediente:




o pulpa de curcan
3 pulpe de pui
10 cm ghimbir proaspat
zeama de la o lamaie
1 ardei iute
1 ardei kapia
1 caciulie usturoi
3 linguri sos de soia
200 ml vin alb
sare
piper negru Kotany
2 morcovi
2 dovlecei
100 g fasole verde
1 ceapa rosie
8 ciuperci proaspete
50 g unt
cateva fire patrunjel verde


Mod de preparare :


Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.
Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat.
In aceasta marinada punem carnea pentru cat mai multe ore, de preferat de seara pina dimineata.Tinem marinada acoperita la rece.


A doua zi , curatam morcovii si ii taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem julien.Dovleceii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele.Curatam si ciupercitele, coditele de asemenea.
Intr-o tava punem un rand de rondele de morcovi, ceapa julien, 1/2 din  fasolea verde , dovleceii , apoi pulpele scoase din marinada.
Acoperim cu fasolea verde ramasa , 1/2 din ardeiul kapia ramas si deasupra punem ciupercile curatate si coditele acestora. In fiecare ciupercuta punem usturoi presat, patrunjel verde si putin unt.
Deasupra presaram sare si piper, turnam zeama ramasa de la marinada si o cana cu supa de carne.





Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate pina se coc pulpele. Din cand in cand scoatem tava si pulverizam deasupra ulei si sos din tava.
Cand pulpele sunt frumos rumenite si intra furculita foarte usor in ele , sunt gata.
Servim pulpele alaturi de ciuperci si de legumele coapte.




Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.