Sarbatoare fara salata de boeuf( ca e facuta cu carne de vita sau de pui, tot...boeuf ii spunem)nu cred ca exista. Dar am vrut sa fie o salata, putin mai altfel, mai festiva. Asa ca...asta a iesit !
Ingrediente:
2 morcovi mari
100 g mazare
200 g sunca presata
6-7 oua
100 g maioneza facuta in casa
200 ml smantana grasa
100 ml supa de pui
10 g gelatina
1 lingura mustar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare :
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.
Taiem cuburi morcovii si sunca
Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.
Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam continutul bolului cu gelatina topita , zarzavatul si sunca.Asezonam daca mai este cazul.
O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.
Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .
A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.
Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al...salatei de boeuf.
Pofta mare sa aveti !
Ce frumoasa ai facut-o ;) Uite ca noi n-am fac ut salata de boeuf, n-am mai avut timp :( dar...o sa iau o felie de la tine ca sa fie pofta implinita :) Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergereCe terrina frumoasa, tot sa mananci! Hristos a inviar! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereE deosebira!... Arata minunat!... Chiar ca e un aranjament festiv!
RăspundețiȘtergereSuper idee!
RăspundețiȘtergereSi ce frumusete a iesit!Imi place mult!
RăspundețiȘtergerePupici cu drag!
Ce idee interesanta, felicitari, e deosebita si foarte aratoasa!
RăspundețiȘtergereSuper fain! O idee minunata! Felicitari, Sidy!
RăspundețiȘtergere