Este o reteta specifica din Sud-Vestul Frantei, din Tara Bascilor,si se refera la sosul ce acompaniaza puiul, care include rosii si ardei rosu, dulce sau iute.
Reteta este simpla, dar rezultatul este foarte, foarte gustos, va veti linge pe degete...
Acest sos il puteti face in cantitati mai mari si il puteti pune la congelator, pe cand veti mai avea nevoie de el.
Reteta am gasit-o pe mai multe bloguri culinare si mi-a placut mult de tot...
Ingrediente :
1 pui de casa
150 g jambon
3 cepe
1 kg ardei kapia copti
4 catei usturoi
200 ml vin alb
1 kg rosii - am pus si de culoare galbena
1 foaie dafin
sare
cimbru
piper
boia
ulei de masline
Mod de preparare :
Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.
Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.
Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.
Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.
Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.
Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.
Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !
Pofta mare !
O mancare delicioasa, pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereIti doresc o duminica frumoasa!
Chiar ca a fost delicioasa iar sosul....jos clopul !
ȘtergereO duminica cat mai placuta sa ai, te tzuc !
Sidonia ce mincare buna,eram sigura ca e pui de casa cind l-am vazut,mmm:)
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca daca nu era pui de casa nu era chiar asa delicios ....
ȘtergereTe tzuc cu drag fata scumpa !
mancare cu gust!!! bun de tot, bravo! puup!
RăspundețiȘtergereZau ca merita sa o incerci si tu draga Lia....nu vei regreta !
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag ....
Cine m-o fi pus sa intru nemancata la tine pe blog?! O sa mor de pofta... :)
RăspundețiȘtergereDoamne fereste Simona draga !
ȘtergereMa apuc sa mai fac cateva portii, bine ?
Te tzuc !
Cred ca a fost tare gustos!
RăspundețiȘtergereNemaipomenit de bun Mari !
ȘtergereSi sosul....a meritat toti banii...
Te tzuc !
Sosul trebuie sa fie foarte bun!
RăspundețiȘtergereE o nebunieeeeeeeeeeeee Gabi draga !
ȘtergereCred ca sosul a facut toata treaba! Excelent! Pupici si tote cele bune!
RăspundețiȘtergereSosul si puiul de casa , combinate ,au fost exceptionale crede-ma !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Vai ce bine arata!! Pup Sidy!!
RăspundețiȘtergereSi ce gust minunat au avut....merita incercat !
ȘtergereTe tzuc draga mea !
L-am facut si eu, chiar e delicios de te lingi pe degete ;-)
RăspundețiȘtergereMare dreptate ai Liana ! Ai avut pui de casa ?
ȘtergereMusai tre'sa-l mai fac....
Iar ai facut bunatati apetisante. Pup!
RăspundețiȘtergereMerita sa gusti sa vezi ce bun este....
ȘtergereTe tzuc !