In limba araba( Tunisia),Shakshouka înseamnă "un amestec", un fel de mâncare de ouă fierte, într-un sos de roșii , ardei iute si ceapa , condimentate cu chimen.
Se serveste, în mod tradițional într-o tigaie din fontă sau Tajine ,cu pâine moale, inmuiata in sos.
In Spania, aceasta mancare este servita, cu cârnați picant chorizo.
Este o mancare satioasa si delicioasa pe care o poti prepara foarte rapid.
NECESAR :
6 oua
1 lingurita boia afumata
1 lingurita chimion
1 conserva rosii Sun Food
1 ardei gras rosu
3 catei usturoi
2 linguri ulei masline aromat
1 lingutita turmenic
1 varf cutit piper Cayenne
1 ceapa rosie
2 fire ceapa verde
patrunjel verde
MOD de PREPARARE :
Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez. Eu am facut-o dupa reteta Oanei Hateganu si am fost foarte multumita de ce a iesit.Am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !
Arata bine, bine...Si la cat de aromate sunt, cred ca sunt si extrem de gustoase. Imi place mancarea arabeasca, nu pregatesc foarte des asta, dar de cate ori avem ocazia o savuram cu placere la restaurant...Acum am ocazia sa o fac si acasa! Delicios fel, Sidy! Multumim pentru reteta! Imbratisari! :)
RăspundețiȘtergereCu siguranta am sa mai fac si eu....tare ne-a mai placut !Chimionul a dat o aroma deosebita......
ȘtergereTe tzuc !
Comment de pe Google +
RăspundețiȘtergereVictoria P.Ieri 17:45
Vreau si eu! Buuune! :)
LYGD LYD Ieri 19:04
Pofta buna ☺
Chiar ca a fost buna de tot !
ȘtergereMultumesc...
FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereMihaela Georgeta Suciu
Am făcut și eu mai demult. ..Andrei le adoră. ..
17 ore · Îmi place
Victoria Gabriela
Wow...Tare bune trebuie sa fie, Sidonia! Asta chiar nu am facut! Sunt apetisante! Felicitari!
Multumesc fetelor !
ȘtergereDe foarte mult timp vreau sa fac si eu.. dar ptr ca al meu fitos nu prea este fan astfel de combinatie.. am tot amanat.. iar cand sunt singura, uit, si-mi fac o simpla omleta :)
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios!!
Sincera sa fiu, nici nu am sperat sa fie atat de gustoasa !
ȘtergereDorina Topala
RăspundețiȘtergereAspectos și cred că și gustos .Îmi place ·
Da Dorina...merita sa incerci !
ȘtergereJean Prunescu
RăspundețiȘtergereE o nebunie....acolo(Tunisia) in loc de ardei iuti se pune Harissa ,o pasta de ardei iute rosii specifica zonei .
Îmi place ·
Nu stiu daca voi avea vreodata sansa sa gust bunatatea asta la mama ei acasa !
ȘtergereMi-ar place...
Da, sunt excelente. La fel si oua ochiuri cu mancare de ceapa.
RăspundețiȘtergereAi tu reteta la tine pe blog Oana ?
ȘtergereMultumesc...