Cacciatore in limba italiana , inseamna "vanator", iar in bucataria italiana se intelege ca este vorba despre o friptura gatita in stil vanatoresc, adica pulpite fragede imbaiate si imbatate in vin si ulei, imbalsamate cu oregano si inmiresmate cu ciuperci. Adica...un DE-LI-CIU !!!
In luna decembrie 2013, Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/ initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe cateva bloggeritze culinare minunate .
In aceasta luna, gazda este tocmai ea, draga noastra Stefy, care ne-a propus urmatoarele categorii :
1. Aluaturi/foietaje sarate
2. Rulade, checuri, briose
3. Retete cu carne de pui
Din ultima categorie ,am ales acest minunat preparat ,care ne-a incantat papilele gustative, pur si simplu....
NECESAR :
6 pulpe superioare de pui
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
2 fire ceapa verde
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
1 conserva ciuperci taiate Sun Food
1 conserva rosii Sun Food
150 ml vin alb
3 linguri ulei
3 catei usturoi
oregano
sare
pipper
boia
MOD de PREPARARE :
Indepartam pielita pulpelor, le spalam si apoi le uscam cu servete absorbante , de bucatarie.
Intr-o tigaie non-aderenta punem uleiul si il lasam sa se incalzeasca, apoi frigem pulpele , pe toate partile, pina se rumenesc ,dupa aceea le asezonam.
Curatam si tocam marunt legumele.Morcovul il radem si apoi il tragem la tigaie in putin ulei ramas de la pulpe. Adaugam apoi ceapa si ardeiul si la sfarsit ciupercile si vinul.
Lasam sa fiarba 10 minute, acoperit, apoi adaugam rosiile taiate cuburi, impreuna cu bulionul din conserva , usturoiul si oregano, pe care il adaugam doar acum ( sa nu aiba mancarea un gust prea pronuntat).
Punem toata aceasta compozitie intr-un vas care are capac si merge la cuptor.
Asezam in sos pulpele rumenite si e dam la cuptor,la 180 de grade C acoperite , pentru aproximativ 45 de minute.
Daca mai e nevoie, mai adaugati putin vin si lasati pulpitele de pui sa se imbete in vin.
Dupa trecerea timpului, scoatem capacul si mai lasam pulpele cam 10-15 minute sa se perpeleasca, fara capac
.
Presaram deasupra patrunjel verde tocat si servim pulpitele alaturi de o mamaliguta si o salata crida de leurda.O nebunieeeeee, va asigur.
Pofta mare sa aveti !
Daca inca sunteti treze, dupa ce ati mancat, puteti servi un pahar bun cu vin, dupa fripturica....
Comment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereMioara Ioan
La fiert iese alcoolul din vin, asa ca nu e pericol de "hic"! Trebuie sa fie o bunatate!!
Asa este Mioara...dar mai poti bea un pahar , si dupa ce e farfuria goala, nu ?
ȘtergereFoarte bune pulpitele acestea gatite in stil vanatoresc! Esti o artista in bucatarie, Sidy! Cu prima ocazie il fac si eu, mai ales ca are ciupercute si vin... :) Ca de obicei ai facut un papa tare bun si...tot ca de obicei esti foarte harnicuta: ai terminat de gatit pentru parada lunii martie. Te pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa le incerci ca sunt delicioase !!!
ȘtergereTania Kiswani
RăspundețiȘtergereSe pare a fi ceva gustos si nou...,iti multumim draga Sidy..!
Sa sti ca este Tania draga !
ȘtergereComment de pe Google +
RăspundețiȘtergereVictoria Parsan
Ca tare bun trebuie sa mai fie, la cum arata...
Si eu care am facut azi doar o ciorbita de zarzavaturi ... Felicitari, draga Sidy! Faci adevarate minuni in bucatarie! Te imbratisez!
Mult de tot ne-a placut si am deja comanda pentru...UK !!! Sa le fac si lor cand ajung....
ȘtergereTe tzuc !
Asa este draga mea,un deliciu;si eu am facut reteta asta pentru provocare dar mai am una,avand in vedere ca si tu ai facut-o;mie mi-a parut rau ca nu am facut mai mult,ca s-a terminat imediat!!
RăspundețiȘtergerePup!!
Draga mea , poti sa publici amandoua retetele ! Stefi se va bucura si eu...nu ma supar deloc ! Chiar ma bucur...
ȘtergereTe tzuc !
Excelenta reteta si super realizata, felicitari Sidy!
RăspundețiȘtergere