Celor carora le place ,in general ,ciorba acra si consistenta, cu siguranta le va fi pe plac si aceasta ciorba delicioasa.
Este o reteta usoara de weekend, acra ,care "spala" greata dupa atatea mancaruri grele de 1 Mai ,o ciorba ca la mama acasa,ce completează starea de bine și relaxare pe care ti-o dau zilele de sâmbătă și duminică...
Alimente NECESARE :
2 morcovi
maruntaiele de la un pui de casa
4 fire ceapa verde
1/2 gulie
1/2 telina
1/2 pastarnac
1 ardei gras verde
1/4 ardei gras rosu
1 rosie
1 capatana usturoi
2-3 linguri de orez
zeama de varza
200 ml smantana
patrunjel verde tocat
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Maruntaiele de pui le punem la fiert in apa cu sare( puteti adauga si o lingurita de vegeta de casa daca aveti).
Cand face spuma, o strangem cu grija toata si o inlaturam.
Intre timp curatam zarzavatul , il taiem marunt si il tragem la tigaie in putin ulei.
Completam oala cu carnea fiarta de jumatate cu apa necesara, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc mediu pina cand sunt fierte carnea si legumele.
Adaugam orezul si usturoiul presat si lasam sa fiarba, apoi adaugam zeama de varza dupa gust.
Amestecam smantana cu un polonic de ciorba fierbinte , o rasturnam in oala peste cealalta ciorba fierbinte, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti !
Pfuuuu,m-ai omorat cu ciorba ta! doar cu smantana nu ma impac,pe la noi doar in ciorba de burta si radauteana se foloseste.
RăspundețiȘtergereLas-o fara smantana soro, daca voua asa va place.....
ȘtergereDe fapt ciorba asta e o combinatie intre ciorba de potroace si cea radauteana....
Comment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereTania Kiswani
Ce bine mai arata..,iti multumim draga Sidy...!
Îmi place
Melania Parus
Mmmmmmmmm ce bine arata
Îmi place
Nicolaie Eftimie
Nemaipomenit! Chiar asa ceva am servit la pranz!
Îmi place
Toncean Valer
Stiti cat e de buna ????
Îmi place
Liliana Mititelu
Muuuult prea buna, mai buna decat pastila...
Lili, Lili cum ma faci tu sa rad.....!
ȘtergereO ciorbă foarte gustoasă!
RăspundețiȘtergereAsa este Gabriela draga !
ȘtergereTe tzuc !!
Doamne, ce bunatate o fi! Eu folosesc usturoiul aproape la orice mancare fac (macar un graunte, de aroma), dar la ciorba nu am folosit! De multe ori chiar glumesc pe seama asta: "doar la ciorbe nu pun usturoi". Dar acum vad ca se poate si arata bine...chiar inghit in sec! Sa stii ca voi face si eu neaparat pentru ca mi-ai facut pofta! Te pup!
RăspundețiȘtergereDupa ce gusti din ciorba aceasta, draga mea Vicky nu ai sa mai spui ca nu pui usturoi in ciorbe !!!
ȘtergereNoua ne place mult....
Cred ca nu ai facut ciorba de burta, asa-i ? Si acolo se pune usturoi....
Te tzuc cu drag !