Stiu ca-mi veti spune ca mielul este carnea perfectă pentru masa de Paşte, dar pentru ca eu nu am fost in tara in acea perioada, acum am apucat sa-l pregatesc.
Si pentru ca voiam o altfel de ciorba de miel, decat cea cu care eram obisnuiti, am ales sa fac reteta lui Lulu care spune :"..o reteta mostenita de la mama,nu o schimb cu nici o alta reteta,pentru ca, poate nu ma credeti,dar eu m-am invatat sa mananc miel, cu acest bors si garantez gustul.." Si sa stiti ca are dreptate.A fost cel mai gustos bors de miel pe care l-am mancat vreodata !
Cel mai delicios bors de miel se preparara cu legume proaspete, însă este la fel de important sa folosesti bucatile de carne care se potrivesc cel mai bine la ciorba de miel..
Avem NEVOIE de :
700 g maruntaie de miel cu oase cu carne
1 ceapa
2 fire ceapa verde
1 morcov mare
1/2 telina
1 legatura stevie
1 legatura loboda( nu am gasit si am luat macris)
1 l bors
1-2 legaturi leustean proaspat
1 ardei gras
1 ardei iute
1 cons. rosii Sun Food
1 lingura orez
2 oua
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Carnea portionata impreuna cu oasele,spalate si taiate le punem pe foc intr-un vas mai mare,impreuna cu 1lingura de sare si 1/2lingurita zahar,o lasam sa dea cateva clocote,pana se aduna deasupra spuma pe care o adunam si o indepartam.
Cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate si razuite sau taiate cubulete, mai putin morcovul pe care il tragem la tigaie cu putin ulei si abia apoi il punem la supa.
Lasam sa fiarba incet, acoperit,30minute, dupa care adaugam rosiile pasate cu furculita,stevia,macrisul spalate si taiate marunt.Le lasam si pe acestea sa fiarba 20min,apoi condimentam dupa gust,adaugam orezul spalat,borsul fiert in alt vas,leusteanul de asemenea tocat marunt .
Ouale intregi le batem bine, adaugam 1-2 polonice de ciorba fierbinte, amestecam sa se omogenizeze si rasturnam peste borsul din oala.
Va iesi o minunatie de bors pentru care ii multumesc frumos lui Lulu ! Tu sti ca pe la noi nu se prea fac borsuri, dar acesta a fost cel mai gustos bors de miel pe care l-am mancat vreodata !
Pofta mare sa aveti !
Maaaama doamne ce nebunie ai facut si na,ca mi-ai facut pofta;daca erai mai aproapeeee!!!!!ma bucur ca ti-a placut borsul mamei mele care la randul ei,a fost o bucatareasa desavarsita;am avut "profesor bun"
RăspundețiȘtergerepup draga mea si o saptamana cat mai usoara!
Intr-adevar mamele si bunicile noastre au fost cei mai buni profesori ai nostrii !
ȘtergereLulu te astept cu bratele deschise la o portie.
Te tzuc cu drag !
Iulica Neacsu
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie Sydii!! Imi place...
Georgiana Berheci
De retinut.Imi place...
Cu mare drag ,va astept la cate o portie, fetelor !
ȘtergereBorsul tau e si pe gustul meu asa ca ma invit si eu la masa. Pupici!
RăspundețiȘtergereCu mare drag si cu bratele deschise, te astept, draga Sara !
ȘtergereTe tzuc...