O minunata ciorba ardeleneasca pe care, cu ajutorul unui bors sanatos, am transformat-o. Din pacate, sunt multe zone ale tarii unde gulia nu este suficient apreciata. Gulia este o leguma foarte hranitoare care cere foarte putin timp pentru preparare;este o legumă cu o aroma dulce și delicată, între ridiche și varză, cu un conținut bogat în vitamina C și potasiu.Lumea o cunoaste doar in salate, uneori umpluta.
Borșul de putină este bogat în vitamine precum: complexul vitaminelor B, Vit. D, vit. H, calciu, magneziu, fosfor, enzime, oligoelemente și pentru aceasta este folosit în medicina naturistă în diferite afecțiuni precum: anemie, bronșită, astm, sinuzită, reglează nivelul glicemiei. Borșul favorizează asimilarea metalelor precum nichelul, cromul, cuprul, seleniul, aurul dar și a vitaminelor și e folosit în scurtează perioada de convalescență.
Daca esti la cura de slabire sau la detoxifiere stii deja ca aceste minunate gulioare au calorii putine si beneficii multiple.
NECESAR :
2-3 gulii mari crude
3 morcovi noi
3 radacini patrunjel noi
2 fire ceapa verde
1 rosie
1/2 ardei gras rosu
1 l bors
sare
piper
frunze patrunjel verde
- pentru galuste :
- 1-2 oua
- 4-6 linguri faina
- 2 linguri ulei
- sare
- depinde cat sunt de mari ouale
- Pofta mare sa aveti !
Pop Marieta Iulia
RăspundețiȘtergereAm sa fac ! minunata supa !
Îmi place.
Se poate face si fara bors si atunci este supa, intr-adevar.
ȘtergereVictoria Gabriela
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta!
Îmi place ·
Ai facut vreo data Vicky draga ?
ȘtergereSilvesan Dorin
RăspundețiȘtergereAm o foameeee...
Te astept la o farfurie, finutzule ! Ia-o si pe Mia....
ȘtergereCalinescu Elena
RăspundețiȘtergereFac si eu maine, ca mi s-au facut guliile! (caralabele)
In Moldova, in bors, se pune leustean verde, la urma, cu patrunjelul!
Multumesc, Sidy! Pup!
Elena...am sa incerc sa pun si leustean.
ȘtergereSa-mi spui cum ti-a iesit....
Te tzuc !
Dorina Topala
RăspundețiȘtergereIn Moldova, in bors, se pune si o lingură de smântână !
Îmi place ·
Azi am sa incerc Dorina.....
ȘtergereMaria Bogdan
RăspundețiȘtergerePuneti si un pic de piper macinat prospat in farfurie peste smantana! Yami yami!
Îmi place
Buna ideea Mary !
Ștergere