vineri, 19 iunie 2015

Murgh Makhni - Curry de pui cu unt si taitei de sticla

By In bucatarie la Sidy   Posted at  09:27   Preparate din carne de pui 4 comments

Murgh Makhani numele acestui fel originar din regiunea Punjab( India) s-ar traduce prin "pui cu unt" , desi  untul in prepararea sa ,consta in vreo doua linguri in care se prajesc condimentele la inceput, dar rezultatul final este cat se poate de savuros, asa cum numai ceva gatit in unt, fie el cat de putin, poate fi.
Combinatia de mirodenii este grozava, aromata si picanta  ,rezultatul este savuros si va recomand s-o incercati macar o data.De gasit ,veti gasi mirodeniile on line, pe site-urile de specialitate care vand asa ceva( cine doreste, va spun cu drag).
Eu am facut o reteta combinata din mai multe postari pe bloguri, nu pot spune ca m-am tinut de una singura, asa ca nu pot sa va spun sursa.
Esentialul este ca puiul sa fie marinat cat mai multe ceasuri, preferabil de azi pe maine.




NECESAR :


1 piept de pui mare
1 conserva rosii Sun Food
2 cm ghimbir
2 fire usturoi verde
3-4 fire ceapa verde
50 ml smantana pentru gatit
70 g unt
2 linguri iaurt
garam masala
cardamon
cuisoare
2-3 ardei chilli uscati
chimen macinat
praf curry
2-3 linguri ulei



MOD de PREPARARE :

Asa cum spuneam mai sus , marinam pieptul de pui taiat cubulete, cu o zi inainte intr-o pasta facuta din : ghimbir ras, usturoi tocat marunt, iaurt, o lingura ulei, chilli, garam masala, sare.Frecam bine cuburile de carne cu pasta si dam la rece pina a doua zi.
Intr-un vas  non aderent  punem unt si 2 linguri de ulei la topit si tragem la tigaie ceapa verde, o sotam si adaugam cuburile de piept de pui, pe care le frigem bine pe toate partile, in unt.
Adaugam rosiile taiate marunt, sare si putina apa , daca vi se pare sosul prea gros.
Lasam sa fiarba 30 de minute.



Intre timp, punem in mojar boabele de cardamon, cuisoare si chilli si le zrobim.La praful obtinut adaugam chimenul macinat si-l adaugam la pieptul care fierbe.
Adaugam in sos smantana , curry, amestecam si lasam sa dea cateva clocote.




Oparim taiteii citeva minute( conform indicatiilor de pe ambalaj), apoi ii scurgem de apa si servim  curryul alaturi de taiteii de sticla.





Cine doreste poate presara deasupra frunze verzi tocate de patrunjel sau coriandru.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Eu nu ma dau in vant dupa condimente, da' puiul asta arata "prea ca la India" ca sa nu-l vreau si eu in farfuria mea..! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana draga te astept cu bratele deschise....
      Weekend minunat sa ai !

      Ștergere
  2. Jana Munteanu

    Este interesant si foarte bun cred, dar noi nu mancam prea iute...
    Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mancarurile astea indiene, sunt picante, dar...poti sa pui doar ingredientele ce va plac voua Jana.
      Va tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.