Ciorba radauteana!
Ce poate fi mai bun de atat intr-o zi de vara cu ploaie rece?! Nimic, va jur. Si cred ca ciorba radauteana e ceea ce merge perfect in orice anotimp, chiar si atunci cand e extrem de cald afara. Inchipuieste-ti cum ar fi sa stai in racoarea aromata a unui tei batran, sa sorbi incet din ciorba asta, frangandu-ti buzele sub naduseala ei piscacioasa. Strasnica fantezie, as zice! Stiu oameni care s-ar inchina pentru o strachina din asta aburinda si usturoiata, cu dor de tara si dealuri infrunzite sunt cuvintele rostite de Alice Ciobanu http://tarabucatelor.ro/ cand a facut ciorba radauteana. Si cat adevar rostea...
Dar eu m-am gandit sa ...reinventez aceasta ciorba si a iesit o minunatie de ciorba, credeti-ma.
Daca vreti sa va convingeti , ori o faceti, ori veniti la o degustare. Va astept cu mare drag...
Pagini
vineri, 3 iulie 2015
Ciorba radauteana de ciuperci( reinventata)
By In bucatarie la Sidy
Posted at 08:14
Ciorbe
18 comments
NECESAR :
700 g ciuperci Pleurotus
3 morcovi
2 radacini patrunjel
1 radacina pastarnac
1 cutie lapte de cocos
2 oua
1 capatana usturoi
4 buc gogosari murati
patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga (o aruncam dupa ce fierbe).
Le punem intr-o oala mare si tornam cam 5-6 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed(nu cufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma) , le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici.
Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.
Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos ( dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi tornam compozitia , in fir subtire, in oala.
Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga.
Pofta mare sa aveti !
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
Vin și eu la o degustare.
RăspundețiȘtergereHai Mari ca te astept cu mare drag....!
ȘtergereElena Afloarei
RăspundețiȘtergereCE BINE ARATA, OARE CUM O FI LA GUST ?
Îmi place ·
Elena...eu am fost tare necajita cand s-a terminat si familia m-a intrebat cand le mai fac....
ȘtergereAsa ca, trage tu concluzia, cum a fost !
Preda Matei Elena Adriana
RăspundețiȘtergereDar ce bine e reinventată!!!!!
Îmi place ·
Chiar ca i-a venit bine, asa....reinventata !
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergerePfuuu,m-ai omorat cu ciorbita asta!!!
Sa sti ca am cu ce Luluta !
ȘtergereMioara Ioan
RăspundețiȘtergereVaaai, ce buna o fi....!
Sidy, o data am mancat "ciorba radauteana" dar nu m-am mai saturat de ea!! Am s-o incerc pe asta!
Îmi place ·
E minunata , crede-ma ! Sigur are sa-ti placa , dar sa o faci doar cu pleurotus...ii da un gust aparte.
ȘtergereMargareta Cismasiu
RăspundețiȘtergereCred ca e la fel de buna pe cat de bine arata.
Îmi place ·
Pe incercate Marga draga !
ȘtergereSandra Mirela
RăspundețiȘtergereDe la ce are culoare galbena si stelute de grasime deasupra?
Îmi place ·
Doua linguri de morcovi razuiti ,i-am tras la tigaie in foarte putin ulei, tocmai pentru culoare....Asa fac eu la unele ciorbe.
ȘtergereFoarte apetisanta ciorbita!!!
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Pupici!
Dana draga eu nu ma pot satura de ea, asa de gustoasa este...
ȘtergereSa ai o duminica faina, te tzuc cu mare drag !
Ciorba asta reinventata :)) e ca un fel de ciorba "falsa" de burta... asa se mai numeste ciorba de pleurotus. O am si eu in plan, dar mai spre toamna.
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult ca ti-ai aplecat ochii asupra blogului meu! te pup!
Cam asa ceva Alice ! Si ai rabdare sa astepti pina la toamna ?
ȘtergereMulte excursii am facut eu pe blogul tau....poate era bine daca puneam mai multe comenatrii !Ne rasfeti cu bunatatile tale Alice !
Te tzuc cu drag !