Pe caldura asta sufocanta, m-am pacalit. Era innorat si in media ne anuntau ca vine ploaia, asa ca m-am apucat de facut bunatati cu cuptorul pornit....
Dar, nu peste mult timp, nici vorba de ploaie, mercurul termometrului urca si soarele zimbea pe cer...dar eu framantam.
Si pina la urma, credeti-ma ca a meritat.
Am facut aceasta reteta de pe blogul Mihaelei Velicu( Gina Bradea) http://pofta--buna.blogspot.ro/2013/06/tarta-cu-branza-ceapa-verde-si-rosii.html , care ne-a provocat in aceasta luna cu trei teme, la Weekend cu spor initiat de Stefania Anastasiu.
Cele trei teme din care am putut sa ne alegem au fost :
1. Salate
2. Retete vegetariene ( de aici am ales si eu tarta)
3. Prajituri
Spre deosebire de reteta de baza , am ales sa fac aluatul meu de tarta care se face foarte simplu si am mai adaucat cate ceva , dar gustul tartei a ramas acelasi si a iesit ceva delicios ce se poate manca si calda si rece. Dar...parca tot mai buna e calda.....
Avem NEVOIE de :
- pentru aluat
200 g faina
100 g unt foarte rece
1 ou
sare
- pentru umplutura :
400g branza( cas de vaca si de oaie)
2 linguri smantana
2 legaturi ceapa verde
4 oua
piper
3-4 rosii cherry
ardei gras colorat
marar verde
1 lingura gris
MOD de PREPARARE :
Ingredientele trebuiesc tinute neaparat la frigider ,inainte de a fi folosite.
In cuva robotului de bucatarie punem faina , cuburile de unt rece si putina sare.Pornim robotul si il lasam 1-2 minute pina cand de amesteca faina cu untul si devine ca si biscuitele sfaramat.
Daca framantam aluatul cu mana , untul se va incalzi si aluatul nu va mai fi crocant.
Adaugam apoi oul si mixam in continuare pina cand se formeaza o sfera de aluat.
Aluatul astfel format il punem intre doua foi de copt si il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de cam 5 mm.
Dam aluatul intins, la rece ,in frigider, pentru macar 30 de minute.
Radem branza si o amestecam cu ceapa verde tocata ,cu ouale , ardeiul colorat, mararul verde tocat , smantana si cu piperul.
Scoatem aluatul din frigider si il asezam in forma de tarta, avand grija sa fie aluat si pe margini.Ce este in plus, indepartam.
Intepam aluatul de tarta cu o furculita si presaram grisul , apoi compozitia pentru umplutura o punem peste aluat si deasupra ornam cu jumatati de rosii cherry si felii de ardei colorat.
Dam la cuptorul deja incins la 180-200 de grade pana se rumeneste, cam 30 de minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos, o scoatem din cuptor si o lasam sa se ofihneasca in forma cateva minute, apoi o putem portiona si servi.
Se poate consuma atat rece cat si calda.Daca ramane pentru a doua zi, ar fi bine sa o reincalziti.
Este delicioasa si se poate pune si la pachet.
Pofta mare sa aveti !
Hintia Gabriela
RăspundețiȘtergereArata apetisant.
Simplu si usor de facut !
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereCe bunătateee...
Îmi place ·
Si noua ne-a placut mult....
ȘtergereMelania Parus
RăspundețiȘtergereFoarte buna.Îmi place.
Simplu si usor de facut ,Geta draga !
Ștergere