Insoteste de obicei mâncăruri chinezesti, dar poate fi servit si ca atare.
O reteta foarte usor de preparat și plina de gust,e fapt este un orez "prajit".
De cum am vazut reteta preparata de Sylvia mi-am spus ca trebuie sa o fac si eu, arata minunat si stiam ca ea are gusturi fine.Multumesc frumos, fata draga...
Avem NEVOIE de :
- pentru orez
200 g orez
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
2 oua
1 ceapa mare ( 2 mici)
80 g mazare congelata
80 g sunca crud-uscata
3 linguri ulei masline
1 lingura chivas
sare
piper
- pentru ciulama
500 g ficatei de pui
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 morcov mic
1/3 ardei kapia
3 linguri faina
200 ml smantana
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem cam 15 minute, dar depinde si de tipul orezului.
Punem putin ulei intr-o cratita si apoi il lasam sa se incalzeasca.1/2 din ceapa si ardeiul taiate le calim putin in ulei, apoi le scoatem in tigaie si le tinem la cald.
Cealalta 1/2 de ceapa o calim in alt ulei si apoi adaugam bucatile de sunca si le prajim.
Mazarea si morcovul taiat le calim in putin ulei, le asezonam , adaugam putina apa si lasam sa fiarba 15 minute, apoi rasturnam apa in care au fiert.
Din cele doua oua batute bine si asezonate facem o omleta si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.
In tigaia in care s-au prajit cubuletele de sunca( cu ceapa) adaugam morcovul, mazarea, orezul fiert, omleta cuburi si cozile de chivas taiate.
Le lasam 3 minute pe foc, dupa care stingem aragazul.
Preparam ciulamaua de ficatei ca si aici .
Servim orezul alaturi de 2-3 bucati de ficatei si o salata.
Pofta mare sa aveti !
Ce papa bun ai facut tu aici, Sidy drag!
RăspundețiȘtergereTe tzuc!
Si noua ne-a placut mult ,Merisorule drag...
ȘtergereTe tzuc !
Ciulama cu ficatei nu am facut niciodata dar cred ca voi incerca ca nu are de ce sa nu-mi placa
RăspundețiȘtergerePup!
Fa-o Lulu si ai sa ramai impresionata de cat de e gustoasa !
RăspundețiȘtergereTe tzuc...