Pagini

luni, 7 decembrie 2015

Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Insoteste de obicei mâncăruri chinezesti, dar poate fi servit si ca atare.
O reteta foarte usor de preparat și plina de gust,e fapt este un orez "prajit".
De cum am vazut reteta preparata de Sylvia mi-am spus ca trebuie sa o fac si eu, arata minunat si stiam ca ea are gusturi fine.Multumesc frumos, fata draga...






Avem NEVOIE de :

- pentru orez
200 g orez
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
2 oua
1 ceapa mare ( 2 mici)
80 g mazare congelata
80 g sunca crud-uscata
3 linguri ulei masline
1 lingura chivas
sare
piper

- pentru ciulama
500 g ficatei de pui
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 morcov mic
1/3 ardei kapia
3 linguri faina
200 ml smantana
sare
piper






MOD de PREPARARE :

Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem cam 15 minute, dar depinde si de tipul orezului.
Punem putin ulei intr-o cratita si apoi il lasam sa se incalzeasca.1/2 din ceapa si ardeiul taiate le calim putin in ulei, apoi le scoatem in tigaie si le tinem la cald.
Cealalta 1/2 de ceapa o calim in alt ulei si apoi adaugam bucatile de sunca si le prajim.






Mazarea si morcovul taiat le calim in putin ulei, le asezonam , adaugam putina apa si lasam sa fiarba 15 minute, apoi rasturnam apa in care au fiert.
Din cele doua oua batute bine si asezonate facem o omleta si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.







In tigaia in care s-au prajit cubuletele de sunca( cu ceapa) adaugam morcovul, mazarea, orezul fiert, omleta cuburi si cozile de chivas taiate.
Le lasam 3 minute pe foc, dupa care stingem aragazul.





Preparam ciulamaua de ficatei ca si aici .
Servim orezul alaturi de 2-3 bucati de ficatei si o salata.
Pofta mare sa aveti !



4 comentarii:

  1. Ce papa bun ai facut tu aici, Sidy drag!
    Te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciulama cu ficatei nu am facut niciodata dar cred ca voi incerca ca nu are de ce sa nu-mi placa
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fa-o Lulu si ai sa ramai impresionata de cat de e gustoasa !
    Te tzuc...

    RăspundețiȘtergere