Sunt sigura ca si voua vi-au ramas bucati de friptura, oua rosii sau alte alimente, de la Pasti.Bineinteles ca e pacat sa le aruncam, pentru ca putem face din ele alte feluri de mancare gustoase si rapide si e pacat si de truda noastra de atatea ceasuri, din bucatarie. Putina chibzuiala nu strica niciodata ! De exemplu aceasta rulada pe care am facut-o cu spanac si alte resturi din frigider, merita incercata, e delicioasa... Nu trebuie sa aveti doar resturi...puteti face acesta rulada si din alimente noi, nefolosite.
Avem NEVOIE de :
400 gr aluat foietaj
300 gr friptura de miel
5 buc oua fierte
3 buc oua crude
400 gr spanac fiert(tocat)
100 gr sunca de casa(de porc)
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
100 gr cascaval
2 linguri unt
2 linguri ulei
6 buc rosii Cherry
dupa gust sare
dupa gust piper
Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei,pe toate partile.
Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat.Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
In tigaia in care am rumenit sunculita adaugam ceapa si usturoiul tocate si le sotam pina se inmoaie.Adaugam si rosiile.
La sfarsit punem spanacul fiert si tocat si asezonam, adaugam un polonic de supa sau de apa si lasam sa fiarba pina scade zeama, cam 10 minute.
Adaugam friptura, cascavalul si cele 3 oua crude. Amestecam si potrivim gustul de sare si piper.
Aluatul dezghetat de cu seara, il intindem pe o folie, peste ea intindem umplutura de spanac( dupa ce s-a racit putin si e scazut bine).Pe o latura asezam ouale fierte si decojite.
Rulam cat mai strans rulada, o asezam intr-o forma de chec , unsa cu unt topit si presaram deasupra susan negru(optional). Dam tava la cuptor sa se rumeneasca rulada, la 180 de grade, cam 30-40 de minute.
Cand este gata coapta putem portiona rulada ,asa calda ,daca o consumati imediat, sau se poate servi rece.
Rece se poate servi alaturi de un sos de iaurt cu usturoi si verdeata.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: