Prima versiune a omletei pare sa isi aiba originea în Persia Antica, insa exista si alte popoare care aveau propria modalitate de a o prepara. In Marea Britanie exista chiar o reteta care dateaza din secolul al XIV-lea, realizata dintr-un amestec de oua si ierburi aromatice maruntite, gatite in vase cu unt.
“Tradusă de unii ca omletă - ceea ce e adevarat, dar cu nuanţe - papara este nu numai un cuvânt dialectal-universal (se foloseşte doar în Ardeal dar vine din greacă!), ci şi o apetisantă colecţie de variante. În cazul de faţă, chiar o variantă mult îmbogăţită a unui model primitiv (ca să nu spun sărăcăcios). Papara - cuvânt însemnând în greceşte o sărăcie de pâine, întinsă prin ulei de măsline, iar în ardeleneşte vreo zece chestii diferite, una mai îmbietoare ca alta - e de obicei cina năsăudenilor şi brasovenilor, dar şi a bănăţenilor, măritată cu oarece ceapă verde şi o ţuică cuminte”, spunea Radu Anton Roman.
Si daca prietenii mei de la BUZZStore si Nestle mi-au trimis savuroasele cereale cu ovaz Nestle, cereale integrale cu foarte putin zahar , am zis ca pot sa fac si ceva sarat din ele. Si asa este, se pot folosi si la alte preparate, nu doar cu lapte sau iaurt.
Am inceput cu aceasta papara(omleta) delicioasa...
#buzzcheerios, #noilecheeriosovaz, #nestlecerealeintegrale, #choosewholegrains
Taiem marunt ceapa cu codite cu tot.
Adaugam in bol mozzarella rasa si cerealele le pisam intr-un mojar.
Amestecam bine in bol sa se omogenizeze toate si potrivim gustul de sare si piper.
Intr-o tigaie incinsa topim untul si adaugam tagliatelele de dovlecel. Reducem focul la mediu spre mic.
Rasturnam compozitia din bol peste dovlecel, acoperim si lasam sa prinda papara crusta, apoi o impartim in doua si o servim alaturi de rosii.
RăspundețiȘtergereDatorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/