Prima data am vrut sa fie o tarta cu crema de vanilie si capsuni....dar aluatul mi s-a parul un pic cam mult , asa ca am facut intr-o tava , aceasta prajitura.
Dupa parerea mea , prajitura iesea si mai bine cu un alt blat, la care am sa va dau si ingredientele necesare.
O prajitura delicioasa , ce merge minunat cu crema de vanilie.....
Ingrediente :
- pentru blat
2 oua
200 g unt
350 g faina
coaja rasa de la o lamaie
100 g zahar
sare
- pentru crema
5 galbenusuri
500 ml lapte
5 linguri zahar
3 linguri amidon
esenta rom
50 g unt
- pentru ornat
500 g capsuni
1 plic torta jelee transparent
1 lingura nuca de cocos verde
Mod de preparare :
Facem aluatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,apoi se adauga amidonul, celelalte ingrediente si se incorporeaza laptele putin cate putin.
Crema se pune la foc mic- eu am pus-o in oala de lapte cu pereti dubli-, se amesteca cu o spatula pina se ingroasa crema.
Dupa ce a fiert ,se adauga untul si o lasam sa se raceasca .
Aluatul il intindem dupa farma unei tavi de 36 X 24 cm unsa cu unt.
Dam aluatul la copt la temperatura de 180 de grade in cuptorul dinainte incalzit, pentru aproximativ 15 minute cand incepe sa-si schimbe culoarea.
Capsunile se taie in doua si se adauga peste ele 2-3 linguri de zahar .
Preparam jeleul transparent conform indicatiilor de plic.
Peste blat intindem crema de vanilie , deasupra ei punem capsunile apoi presaram nuca de cocos verde si acoperim cu jeleul transparent.
Lasam la rece macar doua ore , dupa care prajutura se poate portiona.
Pofta mare sa aveti !
Blatul care zic eu ca ar fi mai nimerit este acesta:
5 oua
5 linguri de zahar praf
5 linguri de faina
100 gr unt la temperatura camerei
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga cele 5 galbenusuri frecate cu untul, se pune faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie .Se tapeteaza o tava si se coace .Dupa coacere blatul se lasa la racit apoi il puteti insiropa putin.
Cat de buna trebuie sa fie !! o seara buna ..te pup!
RăspundețiȘtergereNico....a doua zi seara nu mai era deloc...!
ȘtergereTe tzuc cu drag.
Imi place mult de tot mai harnicuto. Sa stii ca iau si eu o bucatica. Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy doar virtual ca....s-a terminat deja !
ȘtergerePupici si pupiceluti !
De mult n-am mai facut praji cu vanilie si capsuni, asa ca ma servesc de la tine ;)
RăspundețiȘtergerePupici multi draga Sidy!
Angela draga sunt sigura ca si tu ai o reteta minunata pentru asemenea prajitura...
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Cu toti profitam de fructele proaspete care-s in sezon. Pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereSara daca ar fi numai prajituri cu fructe , eu si familia mea, am fi cei mai fericiti !
RăspundețiȘtergereMulti, multi pupici .
Ce combinatie super!Macar din priviri sa savurez o portie!
RăspundețiȘtergerePupici multi!
eu nu ma omor dupa prajituri cu fructe, dar cele cu capsuni imi plac foarte mult!!!
RăspundețiȘtergereprajitura ta cred ca a fost tare buna!!
Imi ploua in gura... :)
RăspundețiȘtergere