O dulcegarie cremoasa, aromata si... dulce. Cei ce adora caramelul, stiu ce spun.
Nu e spectaculos dar e ...dulce si bun.
Dulce de leche, se poate cumpara, în general, cam din orice supermarket. În cazul în care nu îl gasiti la magazin, îl puteti obtine foarte usor, prin caramelizarea laptelui condensat îndulcit,adica trebuie să-l puneți într-o oală cu apă, să-l înveliți cu un prosop ,ajută la menținerea unei temperaturi constante și să puneți capacul pe oală. În două ore e gata, la foc mic.
Pentru ca dulce de leche este suficient de dulce,nu mai adaugati zahar în frisca .
NECESAR :
- pentru blat
200 g biscuiti digestivi
100 g unt
esenta de rom
- pentru umplut
500 g visine
250 ml frisca
400 ml lapte condensat
1 plic intaritor frisca
1 zahar vanilat(vanilie)
- pentru ornat
ciocolata
coaja de lamaie
MOD de PREPARARE :
Spalam visinele si le punem la scurs , apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Bine ar fi ca laptele condensat sa fie fiert inainte, pentru ca acum sa fie deja rece.
Zdrobim biscuitii pina se fac faramituri sau ii dam la robot dar nu prea mult, sa se transforme in faina.
Untul il avem moale , la temperatura camerei si il amestecam cu biscuitii faramitati.
Cu amestecul obtinut, tapetam o forma de tarta, dar nu amestecam cu mana, pe cat e posibil, pentru ca din cauza caldurii mainii, untul se topeste si aluatul va fi prea moale.
Nivelam si apasam aluatul cu o lingura , apoi dam la rece tarta pentru macar 15 minute.
Desfacem dulce de leche si scoatem caramelul din cutie.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si vanilia.
Pentru ca dulce de leche mi s-a parut ca este prea tare , l-am amestecat cu putina frisca.
Scoatem blatul de la rece si asezam visinele pe el, apoi crema obtinuta, pe care o nivelam cu o spatula.
Deasupra punem frisca, pe care o nivelam cu spatula, apoi dam tarta la rece , cateva ore.
Dupa ce crema si frisca s-au intarit , radem putina ciocolata si coaja de lamaie, deasupra tartei si o ornam.
O dam iar la rece , apoi poate fi feliata.
A fost un deliciu ... Parcă a doua zi, a fost mai delicioasă !
Pofta mare sa aveti !
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereÎnghit in sec 😋 si-mi imaginez gustul minunat !
Îmi place ·
Sa sti ca asa este Lia draga....
ȘtergereKrystyan Trendy
RăspundețiȘtergereGrozava tarta !
Îmi place ..
Cristina ...dulcele este atenuat de visine si are un gust minunat !
ȘtergereMelania Parus
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata !
Îmi place ·
Hai sa o gusti Geta !
ȘtergereOana D.14:54
RăspundețiȘtergereDulce de leche n-am ,dar visine am conservate, abia astept sa-ti incerc reteta!
Oana dulce de leche poti sa-ti faci acasa singura :
ȘtergereIngrediente:
un litru lapte UHT 3.5 grasime
250 g zahar
un varf lingurtita bicarbonat de sodiu
putina sare
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-o cratita antiaderenta (teflonata) de 3 litri.
Se pune cratita pe foc potrivit pana se ridica laptele amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa se topeasca mai usor zaharul. Nu va indepartati prea mult de aragaz ca imediat da in foc.
Se lasa pe foc mic amestecand din cand in cand in jur de 2 ore. Daca il vreti mai caramelizat sau mai consistent puteti depasi cele 2 ore.
SAU :
http://www.lauraadamache.ro/2010/02/lapte-condensat-indulcit.html#_
TU ALEGI !
Am incercat odata sa fac dulce de leche insa mi-a luat foarte mult timp si tot nu era destul de gros. Lapte condensat nu se gaseste pe la noi. N-avem decat Kaufland si Lidl si o parodie de Carrefour intr-un fost restaurant de cartier. Nu stiu cum ar trebui sa arate laptele condensat.
Oana draga daca nu il faci tu il gasesti in cutie la Kaufland sau in tub la Lidl !
ȘtergereCe tarta apetisanta!! Cred si eu ca a doua zi a fost mai buna, s-au imbinat aromele, esentele, ingredientele...iar laptele condensat/dulcele de leche e minunat in toate prajiturile. Mie imi plac tare mult prajiturile "vechi" de 2-3 zile ;-)
RăspundețiȘtergereNumai sa ajunga si pentru a doua zi, Liana draga....
ȘtergereSidy, faci numai bunatati iar aceasta tarta arata tare bineee!!
RăspundețiȘtergereEsti tu o scumpa Stefi draga !
Ștergere