Aceasta prajitura o gasim la multe fete din blogosfera culinara, cu mici modificari la fiecare.
Iar denumirea ei m-a dus la opera dramatica de Giacomo Puccini sau la minunatele bomboane pernite Tosca pe care le gaseam pe vremea copilariei mele.
Prajitura aceasta o ador pentru ca are tot ce vreau eu de la o prajitura, este ...divina !( pentru mine ).
Daca inca nu ati facut-o, va puteti apuca de munca....
Avem NEVOIE de :
- pentru blat
8 albusuri
200 g zahar pudra
100 g mac
80 g nuca cocos
3 linguri faina
1 praf de copt cu sofran
sare
- pentru crema :
8 galbenusuri
150 g zahar pudra
1 budinca vanilie
300 ml lapte
200 g unt
esenta rom
- in plus:
150 g biscuiti simpli
150 ml cafea facuta din ness Milka
200 g ciocolata cu lapte Milka
100 ml frisca lichida
MOD de PREPARERE :
Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine de tot, apoi adaugam zaharul pudra si mixam pina se intareste bezeaua.
Adaugam macul si nuca de cocos, amestecam apoi adaugam faina( cu praful de copt) si amestecam sa se omogenizeze, cu o spatula, de sus in jos, cu grija.
O tava de 38X27 cm o captusim cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt, rasturnam compozitia blatului si il nivelam cu spatula.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, dar asta depinde si de cuptor. Oricum facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese uscata, inseamna ca blatul este copt.
Lasam sa se raceasca in tava si apoi desprindem hartia de copt.
Intre timp pregatim crema si mixam bine galbenusurile cu zaharul praf pina isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de budinca si laptele si punem pe foc sa se ingroase crema.
Eu mi-am testat oala pentru creme primita de la fiul meu. Am fost foarte multumita de ea, are pereti dubli si nu s-a prins crema deloc de oala.Si nu am amestecat continuu ci din cand in cand.
Dupa ce este gata, o lasam sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit ( am scoso din oala sa se raceasca mai repede), spumam untul cu mixerul si adaugam crema putin cate putin, mixand in continuare.
Intindem crema peste blat si o nivelam cu o spatula.
Din doua pliculete de ness Milka am facut un ness cu 100 ml apa in care am inmuiat biscuitii pe care ii asezam peste crema de vanilie.
Topim cuburile de ciocolata pe foc mic in frisca lichida pe bain-marie si intindem apoi glazura peste biscuiti.Sa nu lasati sa ea in clocot ca se taie.
Dam tava cu prajitura la rece pentru cateva ore, preferabil pina a doua zi, apoi o putem portiona dupa bunul plac.
Pentru familia mea a fost un adevarat rasfat aceasta prajitura, ne-a placut enorm de mult, iar pe Alex nu l-am putut opri de la ea....
Pofta mare sa aveti !
Maria Sfara
RăspundețiȘtergereChiar e delicioasa ! N-am facut-o de mult timp!
Trebuie s-o fac si eu !
Daca ai mancat din ea, inseamna ca sti cat e de buna...
ȘtergereCe bine arata ca e greu sa rezisti. Nu am mai facut de mult asa ca ma invit la tine. Pupici si un sfarsit de saptamana cat mai placut!
RăspundețiȘtergereSara draga sa sti ca te astept cu bratele deschise...am pus deoparte o portie pentru tine....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
N-am facut-o pana acum, dar poate e vremea s-o incerc. Mie numele de Tosca imi aminteste de o cofetarie de peste drum de caminul studentesc de langa fac. de Drept, de la Bucuresti, unde adesea ma delectam cu cate o prajitura din aia care atunci ni se parea naspa, dar de care acum imi amintesc cu drag, ca n-aveau e-uri, prafuri si nici indulcitori artificiali...!
RăspundețiȘtergereCa mare dreptate ai draga Oana, asa este , erau...naturale chiar daca erau de la cofetarie !
ȘtergereCand ai timp si chef, fa-o ca nu ai sa regreti. E delicioasa....
Te tzuc cu drag !
Marian Porceanu Si Gica
RăspundețiȘtergereDe cand tot zic sa prepar si eu aceasta prajitura...
Imi place !
Chiar merita sa o incercati ca e tare buna !
ȘtergereDuminica senina...