Stufatul este un fel de mâncare tradițională românească și moldovenească sub formă de tocană cu ceapă și usturoi, o mancare ideala pentru o masa in familie,atunci cand vrei sa ai ceva bun dar diferit, sa oferi celor dragi tie.
Este foarte usor de facut si e savuroasa , cu nu prea multe ingrediente folosite si se poate face cu orice fel de carne preferati !
Imbinarea perfecta a gustului cepei si usturoiului verde cu fragezimea carnii de miel. Este o mancare de primavara,cu gust si aspect foarte placut...
Avem NEVOIE de
1 kg carne miel
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
200 ml bulion rosii
3 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde
MOD de PREPARARE
M-am obisnuit ca intotdeauna cand folosesc carnea de miel sa o marinez astfel :
4-5 catei usturoi sau mai mult dupa gust
200 ml vin alb
1/2 lingurita boia afumata
zeama de la o lamaie
100 ml ulei masline
sare
piper
O tin la marinat intre 3 si 48 ore, depinde de cat timp dispun.
Apoi o prajesc bine pe toate partile pina prinde o crusta deasupra.
Ceapa si usturoiul verde le curat si apoi le tai oblic cam de 1,5-2 cm.
Adaug ceapa si usturoiul peste carnea fripta, condimentez si amestec cu o spatula.
Adaug bulionul de rosii si las sa fiarba cam 40-60 de minute, depinde de carne.
Deasupra presaram verdeata proaspat tocata.
Servim stufatul cu pilaf, mamaliguta sau pireu de cartofi, dupa preferinta.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: