Ingrediente:
150 g zahar
3 oua
100 ml ulei
100 ml lichior
200 g faina
1 praf de copt
1 praf de budinca vanilie
2 linguri cacao
2 linguri pesmet
Cantitatile sunt pentru 12 bucati de briose( nu depasiti gramajul)
Mod de preparare:
Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu cel de budinca de vanilie.
Ouale le mixam bine cu zaharul pina se face o spuma alba ce creste in volum, dublu.
Adaugam uleiul in fir subtire , ca la maioneza, apoi lichiorul.
La sfarsit adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.Optional se poate adauga coaja rasa de la o lamaie.
2/3 din coca o punem in formele de briose, unse in prealabil cu ulei si tapetate cu pesmet.Restul aluatului il amestecam cu cacao si il adaugam peste coca din forme, cu o lingura.. Amestecam apoi cu o scobitoare sa se intrepatrunda cele doua aluaturi.
Punem formele intr-o tava si le dam la cuptorul dinainte incalzit , pentru aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor , se lasa la racit si dupa 10 minute se scot din forme.
Dupa ce s-au racit de tot se pot pudra cu zahar praf.
Pofta mare !
PS. reteta o am de la "surioara" mea Laura Schuster , careia ii multumesc din suflet, pentru tot !
Pagini
duminică, 28 februarie 2010
Muffins ( briose) mozaicate
By In bucatarie la Sidy
Posted at 11:38
Prajituri
No comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
0 comentarii: