Ingrediente:
2 kg faina,
40 g drojdie proaspata,
1 lingurita sare,
200 g zahar tos,
2 oua,
coaja de la o lamiie,
1,5 l apa minerala,
1 l ulei,
1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti tu aluatul, adaugi sarea, zaharul, ouale si coaja de lamiie, incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata. Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , tai gogosi si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti,ii lasi sa se scurga de ulei si apoi ii faci cu zahar praf.
Foarte bune gogosile! O sa fac si eu, caa mi-e pofta!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut cu ele.Super.
RăspundețiȘtergereSidy, fara oua nu se poate?
RăspundețiȘtergeretrebuie sa recunosc ca m-ati lasat cu gura cascata....vai de mine , cum arata....pai dupa ce le-am vazut pe ale dumneavoastra am fost convinsa ca cele facute de mine saptamana trecuta nu se numeau gogosi ci tentative de gogosi.sa nu va suparati dar am sa incerc sa va fur reteta .va pup si tineti-o tot asa
RăspundețiȘtergereiamyyy.......draga sidy vreau sa-ti spun ca mi-ai facut o pofta de mor si chia acum o sa ma mut cu laptop-ul la bucatarie sa pot sa-ti ,, fur,, reteta. dupa o sa-ti spun cum mi-au iesit. apropo's de gogosi, am postat si eu o reteta pe gustos.ro , se numeste ,, gogosi pufoase cu lamaie,, si am si ceva postari noi la mine pe blog daca vrei sa le vezi si sa-ti dai cu parerea.
RăspundețiȘtergere