joi, 11 martie 2010

Ciorba de salata verde cu zer si lapte batut

By Sidonia Toncean   Posted at  19:43   Ciorbe No comments



Ingrediente:

2 salate verzi medii
2 oua
100 g slanina afumata
3-4 catei usturoi
1 l zer
1 l lapte batut
marar verde
sare
piper



Mod de preparare:

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupa aceasta , taiem salata in fasii.
Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in grasimea lasata de slanina. Invartim repede si adaugam 1 l apa, amestecand continuu in albusurile cu usturoi si slanina, pentru ca acestea sa se desfaca in bucatele.
Adaugam salata taiata, sare si piper si mai adaugam apa daca este cazul si mararul tocat marunt.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba salata, la foc mediu.
Cand salata este fiarta adaugam zerul si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute apoi stingem focul sub ciorba.





Galbenusurile ramase le amestecam cu putin lapte batut, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine, apoi rasturnam compozitia in ciorba. Invartim si adaugam restul laptelui batut.
Presaram deasupra marar verde tocat si servim cu ardei iute.
Pofta mare !










Am gasit aceasta poveste minunata, scrisa de Mircea Groza, asa ca vi-o impartasesc si voua.
Merita sa o cititi !!!

Îț trebe doi morcoz, o ceapă, doauă poprici, una roșie ș-alta verde, or galbână, die care ai, on dărab die țeler ș-o căpățână die ai, bun ar hi verde. Die ai! Taie mânânțăl popricile și ceapa, răzălești, așe mai mare, morcozâ și țeleru, pune-le tăite, tăite înt-on laboș mai grosuț la fund, ori înt-o oală, c-on pticuț de oloi.
Slobozăști ș-o țârucă die apă, așe să nu să ardă pârgălașu ista!
Când vezi că s-o cam muiet tăite-cele poț punie zăru. Die ai jintuială ș-aceie-i bună, ptiar mai bună!
Lași să hiarbă cătingan-cătingănuț zama până ce mânânțălești șelata c-on cuțât or numa-șe cu mâna. Io tătdiauna pui ș-o mână die macriș în zama aiasta. Da nainte, să coț șelata pă la cotor să nu hie amară că strâci tătă zama!
Noa amu, punie șelata și macrișu la hiert, tăt cătingan, zdrobdește aiu și punie-l la ultimu clocot.
Poț zâce că zama-i gata!
Cine are on ptic de groștior ori lapte prins o poate tomni cu asta. Doauă-tri gălbânușuri frecate cu lapte prins ori groștior, tomnite cu zamă caldă și slobozâte în oală, da numa după ce ai tras oala la marjinea ploaptănului, ori ai potolit focu la arăgaz.
Dacă iești și mai găzdac faci ș-o ratută!
Aiasta o faci așe: toptiești înt-on laboș mai mnic doauă-tri hire die ceapă verde tăiete mnicuț-mnicuț, poț punie și ai verde. Numa on ptic le cârcălești în oloi și mintenaș ai slobozât tri oauă cu tătu, poț pune și albușurile rămasă de la groștior.
După ce să frig on ptic oauăle pui ș-o mână de morariu mânânțăl, amesteci tăt binie, binie, pui sare și thiper. Die sare și thiper nu uita nici când faci zama!
Lasă ratuta așe sfărmată on pticuț să să hodinească. Puni-o așe brujuț-brujuț în oală. Amu ptiar îi gata!
S-aveți poftă!

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.