Ingrediente:
1 cutie lasagne
600 g carne vita
1 cutie rosii decojite
250 ml bulion de casa
125 g unt
4-5 linguri faina
1 l lapte
150 g cascaval
3-4 catei usturoi
4-500 ml supa
1 ceapa
1 morcov
nucsoara
rozmarin
sare
piper
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.
In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.
Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:
untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.
Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.
Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...
Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta.
Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.
Pofta mare !
Pagini
joi, 11 martie 2010
Lasagne cu sos Bolognese
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
Foarte apetisanta.Ma faci sa pregatesc si eu zilele asta.
RăspundețiȘtergere