Ingrediente:
8 buc ceafa porc
8 buc sunca afumata
1 pahar ulei
1 pahar vin alb
cimbru
alte plante aromate
zeama de lamaie
3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
2 mere
50 g unt
5-6 morcovi
3 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.
Ceapa verde se taie in fasii subtiri.
Merele se curata si se taie felii.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceafa marinate.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.
Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine.
Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.
Pofta mare !
ce bine suna....Sidy, sa-ti traiasca mandrul bucatar !
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmm!!! ce friptura buna,si mai ales pregatita de asa bucatar,mai zic si eu!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa friptura, ce bine ca ai ajutor la bucatarie.
RăspundețiȘtergereAi la mine niste premii ratacite nu le-ai luat, doar Mari a fost receptiva.