duminică, 9 mai 2010

Placinta cu cartofi sau branza ca la mama

By Sidonia Toncean   Posted at  07:39   Aperitive 8 comments



Ingrediente:
400 g faina
300 g cartofi
sau
150 g branza sarata
marar verde
2 fire ceapa verde.
apa calduta
ulei
sare











Mod de preparare:
Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta foarte bine si in timp ce framinti , adaugi uleiul putin cate putin.
Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde.
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala .
Se intinde putin cu sucitorul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei.

Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Excelente aceste placintele.
    O zi placuta ,Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune mai sunt si foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar cine a mancat din ele stie asta,Lenuta draga...

      Ștergere
  3. Ce bune trebuie sa fie,mmmmmmmmmmmmm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta reteta si modul de preparare.Am salvat-o si cu siguranta o voi presta ca sint fun placinta.:).o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.