marți, 18 mai 2010

Spanac cu chiftelute

By Sidonia Toncean   Posted at  17:40   Alte mancaruri 2 comments







Ingrediente:
700 g carne tocata amestec
500 g spanac fiert
500 ml lapte
1 usturoi intreg
2 oua
1 cartof
1 felie paine mai uscata
2-3 linguri smantana
marar verde
patrunjel verde
sare
piper
chilli
1 lingura faina
ulei

Mod de preparare:
Carnea tocata se macina inca o data.
1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina)
Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.
Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper , apoi amestecam bine compozitia.
Lasam 15 minute, deoparte, sa se intrepatrunda aromele.
Formam chiftelutele, le dam forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.
Spanacul fiert il dam prin blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea 2-3 clocote.
Faina o amestecam cu smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care se poate stinge focul sub spanac.
Servim spanacul cu chiftelutele coapte.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Imi place ideea de a face spanacul cu lapte,Tare bine arata.Te asteapta niste premii zambarete la mine pe blog.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesant chiftele la gratar mmm,foarte bine arata tot,bravo Sidonia:)

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.