Ingrediente:
3 oua
300 ml ulei
25 g drojdie
450 ml lapte
putina sare
2-3 linguri cacao
faina cat cuprinde
pentru sirop:
- 400 g zahar
- 300 ml apa
- 2-3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare: Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.
Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.
Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.
Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie.
Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.
Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...
Pofta mare !
PS. timpul de preparare include si timpul de dospit al cornuletelor.
mmmmm,vreau si eu un cornulet sau macar sa vad un pic de sectiune,cat de calde,bunute si pufoase trb sa fie...
RăspundețiȘtergereBune cornuletele, Sidy! Pune si tu o caseta de cautare pe blog, sa gasesc si eu mai usor retetele tale.
RăspundețiȘtergere